ASF Otomotiv’in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği Europcar’ın bünyesinde bulunduğu Europcar Mobility Group (EMG), global büyüme stratejisi doğrultusunda merkezi İspanya’da bulunan Goldcar ve Alman Global Rent a Car’ı satın aldı.

Düşük maliyetli araç kiralama pazarı; teknolojinin gelişmesi ve araç sahipliği fikrinin azalmasıyla hızlı bir büyüme kaydediyor. Europcar Mobility Group (EMG); globalde gerçekleştirdiği mevcut satın almalar ile pazar payını artırmayı ve bu segmette faaliyet gösteren başarılı firmaların deneyimleri ile kendi deneyimlerini birleştirip daha büyük bir sinerji yaratmayı hedefliyor.

Europcar Genel Müdürü ve ASF Otomotiv Yönetim Kurulu Üyesi Fırat Fidan, Europcar Mobility Group’un globalde hayata geçirdiği satın almalar ile güçlenerek sektördeki konumunu sağlamlaştırdığını söyledi. Bununla birlikte ASF Otomotiv ve Europcar İnternational’ın başarılı geçen beş senin ardından distribütörlük anlaşmalarını 2023 kadar uzattıkları bilgisini paylaşan Fidan, “Yapılan yeni anlaşmalar neticesinde karşılıklı iş birliğimizin 5 sene boyunca daha da geliştirilmesine karar verdik. Bu konuda önceliği mevcut Europcar ağının Türkiye’de genişletilmesi, yeni şehir ve havalimanı ofislerinin açılması, İstanbul 3. Havalimanındaki ofisin faaliyete geçirilmesi ve düşük maliyetli araç kiralama pazarında faaliyet gösteren Interrent markamızın iki yeni noktada daha hayata geçirilmesine karar verdik. Bu bilgiler ışığında ilk olarak Van daha sonra ise Eskişehir ve Kocaeli ofislerimiz faaliyete girdi. Diğer şehirlerde açılacak yeni ofisler içinse çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Europcar’ın filosuna 2500 araç takviyesi

Europcar’ın Türkiye genelindeki 69 lisansiyer ofisinin katılımıyla KKTC’de gerçekleştirdiği toplantıda önemli bilgiler paylaşan Fidan, içerisinde bulunduğumuz ekonomik daralma sürecine rağmen, sektörü desteklemek için adımlar attıklarını söyledi. Büyüme stratejileriyle paralel olarak araç filolarını genişlettiklerini vurgulayan Fidan, şunları kaydetti:

“Europcar Türkiye olarak araç filomuza 1500 yeni araç daha ekledik. Türkiye genelindeki ofislerimizin sayısı arttıkça filomuzu genişletmeye devam edeceğiz. Bu son satın alma ile filomuzdaki araç sayısını da 5 bine çıkarmıştık oldu. Önümüzdeki süreçte hedefimiz, 1000 yeni araç daha alarak filomuzu gençleştirmek ve büyütmek.”

Goldcar hakkında:

Goldcar, 30 yılı aşkın süre öne İspanya'da kurulan, şu anda Avrupa'da 109'dan fazla noktada hizmet veren bir araç kiralama şirketi. Şirket, Avrupa'da ekonomik araç kiralamanın öncüsü konumunun yanı sıra İspanya anakarasındaki havaalanı noktaları, Balear Adaları ve Kanarya Adaları, Portekiz, Malta, Andorra, Hollanda, Birleşik Krallık ve Kıbrıs gibi lokasyonlardaki ofisleri ile Avrupa'nın ve dünyanın önemli noktalarına ulaşıyor.

Global Rent a Car hakkında:

2015 senesinde Berlin’de düzenlenen ITB Fuarı’nda ilk kez uluslararası piyasalara çıkan Global Rent a Car ise 3 sene gibi kısa bir sürede 100’den fazla ülkede ve 5000’in üstünde ofis sayısına çıkarak sektörün önemli oyuncuları arasına katıldı.

ASF Otomotiv Hakkında:

Renault, Dacia, Ford ve Fiat yetkili satıcısı olarak 1990 yılından beri hizmet veren ASF Otomotiv’in faaliyetleri arasında araç satışı, 2. el faaliyetleri, satış sonrası servis ve destek, kiralama, estetik, aksesuar satışı gibi hizmetler bulunmaktadır. ASF Otomotiv 2015 yılından beri her yıl en başarılı 500 Türk şirketinin yer aldığı Fortune 500 ve Capital 500 listelerinde yer almaktadır.

Europcar Hakkında:

1949’da Paris’te kurulan Europcar International, bugün dünyanın 170 ülkesinde, yaklaşık 13.000 ofis ve 1.2 milyondan fazla araçtan oluşan ağıyla, dünyanın en büyük otomobil kiralama firmalarından biridir. Filosunu müşteri odaklı geliştiren Europcar, sürekli yenilenen araçları ve dizel seçenekleriyle müşterisine en iyi hizmeti vermeyi hedeflemektedir. Filosunda bulunan geniş araç seçenekleri ekonomik grup araçlardan, minibüslere kadar çeşitlilik göstermekte ve her türlü otomobil ihtiyacına cevap verebilmektedir.