Mitsubishi, başarılı tasarımlara imza atan bir markalardan biri. Attrage da bu çizgiden uzaklaşmayan bir model. Test aracımıza Mitsubishi Attrage 1.2 CVT Intense, tasarım anlamında çok ilgi çeken bir model değil. Ancak B segmentindeki sedan modellere göre ekonomik motoru ve otomatik şanzımanıyla öne çıkmayı başarıyor. Eğer tasarıma takılmazsanız ekonomik yapısı ve otomatik şanzımanı sizi tavlayabilir.
Araç start-stop özelliğine sahip. Diğer markalarda alışık olduğumuzun aksine direksiyonun sol tarafına yerleştirilmiş. Aracın içine oturur oturmaz koltukların yapısı dikkatimizi çekiyor. Ancak koltuklar sert bir yapıya sahip. Koltuklar ve bacak destekleri yetersiz. Sizi kavramıyor. Bel destekleri fena değil. Ancak oturduğumuz araçta çok da konforlu değil. Ön torpidoya baktığınızda sert plastik malzeme hemen gözünüze çarpıyor. Kalite algısı olarak da yine kaliteli durduğunu söylemek zor. Üç kollu direksiyonda sol tarafta sadece ses düğmeleri yerleştirilmiş ve buradan radyo modunu değiştirebiliyorsunuz. Ses sisteminden bahsetmişken ortadaki bu renkli ekrana da değinelim. Renkli ekran sonradan takıldığı çok net bir şekilde belli oluyor. Yani araca ait bir sistem değil. Bunun altına baktığımızda ise klima ünitesini görüyoruz. Biraz aşağıya indiğimizde iki adet bardak konulacak yer ve onun yerine anahtarsız çalıştırdığınız için aracı burada bir anahtar yuvası yapılmış. Onun solunda yine bir küçük bir hazne bulunuyor. Torpidoya baktığımızda burada yine telefon gibi küçük eşyaları koyabileceğiniz bir alan var onun dışında bir bölüm daha var. Yine orta bölümde kol dayamanın olmadığını görüyoruz. Arka tarafta yine bir bardaklık yerleştirilmiş. Sol tarafa baktığımızda ise kol dayama ünitesi ve sert plastik bölümden yapılmış. Dört cam otomatik ancak burada ışıklandırma bulunmuyor. 
Aracın göstergelerine bakacak olursak; ortada hız göstergesi, sol tarafta devir saati var. Sağ taraftaki bölümde ise sadece aracın uyarı ışıklarına yer verilmiş. Ortada ECO yazısını görüyoruz. Eğer aracı ekonomik şekilde kullanıyorsak ECO yazısı yanarak bizi teşvik ediyor ekonomik kullanmaya devam etmeye. Eğer gaza yüklendiyseniz ekonomik kullanımdan çıktığı için yazı sönüyor. Aracı içine baktığınızda standart donanımlı birçok detayı göreceksiniz. Özellikle ESP, yokuş kalkış desteği gibi sistemler araçta mevcut. Ancak aracın bağımsız güvenlik testi yapan kuruluşlardan aldığı sonuçlar pek de parlak değil. 

Düşük yakıt tüketimi ile dikkat çekiyor
Sürüş sırasında motor özellikle sessiz yapısıyla dikkat çekiyor. Motor sesi içeriye gelmiyor. Ancak süspansiyonlarda bu başarıyı görmek mümkün değil. Süspansiyonlar sert yapısıyla içeri ses veriyor. Özellikle de bozuk zeminlerde bunu net bir şekilde hissediyorsunuz. Aracın güzel yanlarından biri de yakıt tükedimi. 1.2 benzinli motora sahip olmasına rağmen düşük yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. Bunun nedeni şanzıman. Şanzımanın altında B yazan konum var. En çok merak edilen, dikkat çeken konulardan biri de bu. Bu B yokuş inerken veya çıkarken aracın kompresyonda kalıp motor freni yapmasını ve daha güvenli inip çıkmasını sağlıyor. Size motor freni yapan bir sistem B konumu. Küçük hacimli bir motorumuz var. Şehir içi yakıt tüketimine baktığımızda 5,6 litrelik değere sahip olduğunu görüyoruz. Bunu tutturmak İstanbul şartlarında biraz zor gibi. Biz 7 litre yakıt tüketimi gerçekleştirdik. Şehir dışında 4,4 litreye kadar düşen bir fabrika verisi var. Bu da dikkat edilecek bir husus. Yakıttan bahsetmişken yakıt deposu hacminden de bahsedelim. Araç 42 litrelik bir depoya sahip. Yakıt tüketiminden sonra biraz da aracın performansından bahsedelim. Attrage 1.2 CVT Intense 1.2 litrelik bir motor hacmine sahip. Dolayısıyla bu da fazla performans beklentisi olanların isteklerini karşılayacak türden bir motor değil. Bu motor 80 beygir güç üretirken 106 NM tork değerine sahip. Aracın maksimum sürati saatte 174 km. Bu aracın en önemli artılarından biri de vergi avantajı. 1.2 litrelik motor ile düşük vergi dilimine sahip. 450 litrelik bagajı özellikle aileleri tatmin edecek ölçüde. 
Aracın donanımlarına bakacak olursak sınıfının en dolu modellerinden biri olduğunu söyleyebiliriz. Attrage 1.2 CVT Intense; ABS, EBD, ESP yokuş kalkış sistemi, lastik basınç uyarı sistemi, alüminyum alışımla jantlar ve yol bilgisayarı gibi özelliklere sahip.
Mitsubishi Attrage 1.2 CVT Intense için özetle şunu söyleyebiliniz. Sedan bir otomobile ihtiyacınız varsa, otomatik ve şehir içinde ve az yakan bir otomobile ihtiyacınız varsa hem alıyım, fazla sorun çıkarmasın uzun soluklu olsun diyorsanız düşünülebilecek bir otomobil.