C4 Picasso, PSA gurubu içerisinde EMP 2 platformunu kullanan ilk model olma özelliğini taşıyor. Yeni platform daha hafif gövdesi ve alçaltılmış yapısı sayesinde rekor seviyede düşük karbondioksit salımı ve yakıt tüketime sahip. 5 kişilik oturma düzeni ile satılan model geniş aileler içinse 7 kişilik Grand Picasso modelini sunuyor. Tek motor ve iki donanım seçeneği ile satışa sunulan model en üst donanım seçeneği olan "Intensive" donanımıyla test konuğumuz oldu.
Konsept otomobil kıvamında çizgilere sahip olan Citroen C4 Picasso, tasarım anlamında size bildiklerinizi unutturur nitelikte. Halojen farlar ve marka logosu ile bir bütünlük oluşturmuş; gündüz farları dikkat çekici. Ön bölümde dikkat çeken parçalardan biri ise tavana kadar uzanan ön cam oluyor. Ayrıca cam tavan ile birleşen bu ön cam hem bütünlük hem de ferah bir iç mekân vaat ediyor.

ÜSTÜN BİR TEKNOLOJİYE SAHİP
Test aracımız Citroen C4 Picasso 1.6 BlueHDi’nin içi adeta uzay üssünü andırır gibi teknolojik bir yapıya sahip. Orta bölümde yer alan 12 ve 7 inç'lik ekranlar kabin içine teknolojiyi ve konforu taşıyor. Gösterge panellerinin yer aldığı bölümü oluşturan 12 inç'lik ekrandan hız ve devir göstergeleri hakkında bilgi alınabiliyor. Direksiyon üzerinden de kontrol edilebilen bu ekran size yol bilgisayarı konusunda da destek oluyor.

MOTOR VE DONANIM
Citroen C4 Picasso, Türkiye’de tek motor ve donanım ile satın alınıyor. Yenilenen 1.6 litrelik dizel ünite artık BlueHDi ismiyle satılıyor. Bu motor 3500 d/d’de 120 hp güç, 1750d/d’den itibarense 300 Nm tork üretiyor. Eskisine göre artan 5 hp’lik güç çok hissedilmese de değişen diğer eleman olan şanzımanın farkı sürüşe yansıyor. Eski tek kavramalı ve konforsuz şanzımanın yerine Picasso’da artık Peugeot modellerinde de gördüğümüz EAT6-Tam otomatik şanzıman kullanılıyor. Tork konvertörlü bu şanzıman Aisin firması tarafından üretilmiş. Düşük hızlar dışında vites geçişleri çok hızlı ve konforlu. Fabrika verilerine göre test aracımız 0-100 km/s hızlanmasını 11.2 saniyede tamamlıyor. Genellikle tam otomatik şanzımanlar yüksek yakıt tüketimiyle bilinir. Ancak EAT6 bu konuda yeni nesil bir ürün olduğunu gösteriyor. Test ortalaması olarak yakaladığımız 6.3 litrelik ortalama Picasso’nun büyüklüğü ve ağırlığı düşünüldüğünde düşük kalıyor.

KONFORLU SÜRÜŞ İMKANI
Citroen C4 Picasso konfor odaklı yumuşak süspansiyonlara sahip. Konforlu bir sürüş sağlayan süspansiyonlar otomobilin viraj performansını törpülüyor. Ancak otomobil bir MPV olduğu düşünülerek hareket edilmesi mantıklı olur. Virajlarda ilk kayma arkadan geliyor ancak ESP size bu konuda destek olmakta geri kalmıyor. Rüzgâr ve yol sesini başarılı bir şekilde absorbe eden C4 Picasso çok üst devirlerde kabine motor sesi alabiliyor. Citroen C4 Picasso, bir MPV olarak tüm beklentileri karşılamayı başarıyor.