25 Mayıs 2012 Cuma

Çin, Avrupa'yı kalbinden vuracak!

Çin’in önde gelen otomotiv markası “Great Wall” Avrupa’da ilk fabrikasını açtı. Bulgaristan’daki fabrikada bu yıl 4 bin araç üretilmesi planlanıyor.

22 Şubat 2012 Çarşamba 11:45
Bu haber 245 kez okundu
Çin, Avrupa'yı kalbinden vuracak!
 Çin'in en büyük otomotiv üreticilerinden “Great Wall” Avrupa pazarına açılarak Bulgaristan’ın Lofça kentinde fabrika açtı. Great Wall, SUV model araçları Bulgar firması “Litex” işbirliğiyle üretecek. Yeni otomotiv fabrikasında 150 kişi Çin malı parçaların montajını yapacak. Litex'in pazarlama müdürü Iwo Dekow, talebin artması durumunda vardiyayı üçe çıkartıp, yılda 70 bin araç üretmeyi planladıklarını belirtti. Great Wall'un vergi ve işçi ücretlerinin düşük olması, çalışanların nitelikli olması nedeniyle Bulgaristan’ı tercih ettiği tahmin ediliyor.

Lofça'daki fabrikada kasım ayından bu yana "Voleex C10" model küçük otomobillerin ve "Steed 5" model kamyonetlerin deneme montajı yapılıyor. Iwo Dekow fiyatı 16 bin ila 25 bin euro arasında değişen bu otomobillerden şimdiye kadar 200 adet satıldığını, bunun büyük bir başarı olduğunu belirtti. Great Wall pazarlama müdürü Dekow, markalarına ilginin yoğun olduğunu, Bulgaristan pazarında öncü olmayı hedeflediklerini söyledi.

2005 yılında Çin otomobil üreticisi Jiangling Motors ilk kez Avrupa'da bir Çin markası otomobili piyasaya sürmüş ancak Landwind marka arazi aracı kaza testlerini geçemeyerek, Avrupa pazarında başarısızlığa uğramıştı.
Deutsche Welle Türkçe

    Yorumlar



GAZETE MANŞETLERİ

HAVA DURUMU

Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:

EN ÇOK YORUMLANANLAR

BUGÜN

BU HAFTA

BU AY

SENDE YAZ

Ziyaretçi Defteri

Siz de yazmak istemez misiniz?

ARŞİV