Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER), geçtiğimiz ay 25. Kuruluş Yıldönümü’nü kutladı. DOSİDER, doğal gaz ve ısı sektöründe teknoloji üreten ve pazarlayan şirketlerin yüzde 95’inin bünyesinde yer aldığı bir çatı örgütü konumunda. 1993 yılında temelleri atılan DOSİDER, Türkiye’de doğal gaz kullanımının hızla yaygınlaşmasına paralel olarak; çevreci ve tasarruf odaklı, yüksek teknolojili cihazların üretimini Türkiye’de hızla geliştirmeyi hedefliyor. DOSİDER Başkanı Ömer Cihad Vardan ile derneğin faaliyetlerini, hedeflerini, doğal gaz ve ısı sektöründeki gelişmeleri konuştuk.

Doğal Gaz Cihazları Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (DOSİDER), ne zaman ve nasıl kuruldu? Derneğinizin kuruluş öyküsünü ve günümüze kadar kaydettiği aşamaları ana hatlarıyla özetler misiniz?

Doğal Gaz Cihazları sanayicileri ve İşadamları Derneği (DOSİDER) 1993 yılında kuruldu. DOSİDER’in hedeflerini şöyle sıralayabiliriz: Ülkemiz doğal gaz sektöründe haksız rekabet yapılmasını önlemek, uygulamada proje, malzeme ve işçilik standardizasyonunu sağlamak, doğal gaz sektörünün gelişmesini sağlamak amacıyla; yasa, nizamname, şartname, kararname ve standartların hazırlanmasına katkıda bulunmak, üretimde uluslararası standartlara uyulmasını sağlamak, doğal gaz temini, dağıtımı, kullanımı ve tüketimi ile ilgili tüm kamu ve özel kuruluşların işbirliği hususunda zemin oluşturmak.

Türk doğal gaz sektörünün en önemli yerli ve yabancı sanayi ve ticari kuruluşlarını bünyesinde bulunduran DOSİDER, doğal gaz sektörü içinde üyeler arasında işbirliği, dayanışma ve yardımlaşma ortamının oluşturulması, ortak sorunların çözüme ulaştırılmasının sağlanması; kullanıcıların standartlara uygun kaliteli hizmet ve malzeme almalarının temini ile bu konularda haksız rekabetin oluşmaması için gerekli tedbirlerin alınması konularını kendine amaç edinmiştir.

Devamı için tıklayınız