Güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren dünyanın en eski şirketlerinden birisi olan Asunim, 2012 yılında girdiği Türkiye pazarında EFC firması adıyla faaliyet gösteriyor. Asunim, uluslararası alanda 960  MWTürkiye genelinde ise 198 MW büyüklüğünde güneş enerjisi santrali kurulum ve tedarik referansına sahip. Asunim Türkiye Yönetici Ortağı Umut Gürbüz, güneş enerjisi sektöründe sundukları hizmetleri ve hedeflerini Ekovitrin’e anlattı.

Asunim Grup’un Türkiye pazarına giriş öyküsünü ve günümüze kadar kaydettiği aşamaları ana hatlarıyla anlatır mısınız?

Asunim; güneş  enerjisi  ile  ilk  olarak 1998’de fotovoltaik güneş enerjisi sistemlerinin kWp maliyetlerinin 100 bin Euro’lar mertebesinde olduğu zamanlar, elektriğin mevcut olmadığı bölgelerdeki su arıtma tesislerinde kullanarak tanıştı. Sonrasında Afrika’nın  çeşitli  ülkelerinde  demiryolları projelerinde bu teknolojiyi kullanarak sektöre dahil oldu. Asunim, güneş enerjisi alanında faaliyet gösteren, dünyanın en eski şirketlerinden birisi durumunda. 2005 yılından itibaren de şirketleşerek, dünyanın farklı bölgelerindeki ofisleri aracılığıyla, kazandığı deneyim ve başarıyla tamamlanmış sayısız uluslararası referanslar ile fotovoltaik güneş enerjisi alanında anahtar teslim kuru- lum EPC hizmeti vermeye başladı. Asunim Türkiye olarak 2012 yılından itibaren Asunim Grup bünyesinde güneş enerjisi sistemlerinin projelendirilmesi, anahtar teslim kurulumu ve ürün tedariki konularında EFC firması adıyla faaliyet gösteriyoruz. Grubun 960 MW’lara varan global referanslarının yanında, Türkiye’de 198 MW’lık tecrübeye sahibiz. m projelerimizde; tasarımdan kuruluma, devreye almadan, bakım onarıma kadar uluslararası mühendislik birimimiz birebir yer alıyor ve m süreci bünyemizde takip ediyoruz. Ayrıca, Asunim bünyesinde bulunan Maxima Enerji isimli şirketimiz ile kurulum ve bakım onarım süreçlerini tama- men birbirinden ayırıp, hem kurulumunu tamamladığımız sistemlere hem de bakım onarım hizmetine ihtiyaç duyan yatırımcılara bakım onarım hizmetlerini sağlıyoruz.

Asunim Türkiye Yönetici Ortağı Umut Gürbüz, Yatırımcılara  sunduğumuz  projeye  özel finans paketleri ile yatırımcılarımızın elektrik faturası öder gibi... >>Haberin devamı için tıklayınız