Başbakanlık koltuğuna gerçekten hak eden bir isim oturdu.  Binali Yıldırım bey soyadı gibi iş yapan bir siyasetçi ve devlet adamı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti'nin kuruluş aşamasında görev alan Binali Yıldırım, 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra AK Parti İstanbul Milletvekili ve Ulaştırma Bakanı oldu. Binali Yıldırım, 11 yıllık “Ulaştırma Bakanlığı” görevi sırasında Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir rekora imza atan tek bakan. 58,59, 60, 61, 62 ve 64’üncü hükümetlerde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak görev yaptı. Bu süre içinde 255 milyar lira yatırımla gerçekleştirilen uluslararası ölçekli mega projelerin mimarıydı. 

Yıldırım'ın icraatları, AK Parti'nin sloganı haline gelen "Hayaldi gerçek oldu" denilen projelerin büyük bir bölümünü oluşturdu. Yüksek hızlı tren, Marmaray, Avrasya Tüneli, İstanbul Boğazı'na 3. Köprü, İstanbul-İzmir Otoyolu ve İzmit Körfez Geçişi Köprüsü gibi projeleri hayata geçiren Türkiye'yi mobil iletişimde 4,5G teknolojisiyle tanıştıran Yıldırım'ın "yolları böldük gönülleri birleştirdik", "havayolunu halkın yolu yaptık" sözleri rakamlara da yansıdı. 24 bin 280 kilometre bölünmüş yol hizmete girdi.  26 olan aktif havalimanı sayısı Yıldırım’ın bakanlığı döneminde 55'e, 34,4 milyon olan yolcu sayısı da 182 milyona çıktı.  Türk havacılık sektörü dünya genelinde yüzde 5, Türkiye genelinde yüzde 15'lik büyüme gösterirken, Yıldırım'ın bakanlığı döneminde, dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak ve 2018'de ilk etabı açılacak İstanbul 3. Havalimanı Projesi çalışmaları hız kazandı. Havacılık sektöründe gerçekleştirilen liberalleşmenin sonucunda pazara birçok özel havayolu şirketi girdi. 

Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren projeleriyle büyükşehirler arasındaki mesafeler kısaldı. Bin 213 kilometresi yüksek hızlı tren hattı olmak üzere toplam bin 805 kilometre yeni demiryolu hattı yapıldı. Marmaray projesi ile İstanbul’un Asya ve Avrupa yakaları denizaltından demiryoluyla bir birine bağlandı, uzun yıllar sürüncemede bırakılan, Karadeniz Sahil Yolu Projesi tamamlanarak, bölge halkının hizmetine sunuldu. Yıldırım'ın döneminde Avrupa ve Asya kıtaları arasında uluslararası ulaşım için hizmet verecek önemli projelerden biri olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu projesi çalışmaları başladı. Bu dev proje yıl sonunda hizmete girecek. Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında İstanbul'a inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul’un iki yakasını denizin altından birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli bitme aşamasına geldi. Dünyanın en uzun asma köprülerinden biri olan İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün son tabliyesi de Yıldırım'ın bakanlığı döneminde yerleştirdi.

İLETİŞİMDE DEVRİM
Binali Yıldırım, bilgi teknolojileri ve iletişim alanında devrim niteliğinde projeleri hayata geçirdi. Bu kapsamda 2002'de 23 milyon olan mobil telefon abone sayısı 73,2 milyona, 3 bin olan geniş bant abone sayısı 41 milyona çıkarken, aylık 126 dakika olan telefon görüşme süresi 370 dakikaya yükseldi. 2003'te 900 milyon lira olan e-ticaret hacmi de 21 kat büyüyerek 18,9 milyar lira olarak gerçekleşti. Türkiye'yi mobil iletişimde 3G'den sonra 4,5G teknolojisiyle tanıştıran Yıldırım, 5G teknolojisinde söz sahibi olmak için çalışma başlattı.

“AZ KONUŞUR , SOYADIM GİBİ İŞ YAPARIM”
Sakin, çalışkan ve esprili kişiliği ile tanınan Yıldırım, kendisini "Az konuşur, soyadım gibi iş yaparım" şeklinde tanımlıyor. Mehmet Akif Ersoy ve Necip Fazıl Kısakürek'ten etkilenen, Yunus Emre ve Mevlana hayranı Yıldırım'ın en sevdiği ozan olan Aşık Veysel’in “Uzun ince bir yoldayım” türküsünü dilinden düşürmediği ifade ediliyor. Yürüyüş ve yüzmeden vazgeçemeyen Yıldırım'ın uzun yolda araba kullanmayı bir dinlenme vesilesi olarak gördüğü belirtiliyor.

O BÜROKRASİYE DEĞİL, BÜROKRASİ ONA AYAK UYDURDU
Binali Yıldırım’ın bakanlığı döneminde onunla uzun yıllar birlikte çalışan önemli bir bürokrat bana şunları söylemişti: “Sayın Bakan, bürokrasiye boğulmayan, hep bürokrasinin bir adım önünde olan bir yapıya sahip. O liderlik edip karar verirdi, biz onun arkasından giderdik. Emir verirdi, ‘yapın bitirin bu işi, ben bürokrasiyi de, para sorununu da çözerim derdi.’ Dolayısıyla bürokrasi ve bürokratlar sayın bakana yetişmeye çalışırdı. Eğer o bürokrasinin kurallarına takılsaydı,  bugün Türkiye’ye çağ atlatan mega projeler hayata geçirilemez, sürünceme de kalırdı.” 

Siyasette ve devlet adamlığında kalite farkı da işte böyle ortaya çıkıyor. Başbakanlığınız, ülkemize ve milletimize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun, Allah yar ve yardımcınız olsun Binali bey…