Türkiye’nin ilk sondaj gemisi “Fatih”in deniz üstü operasyonları, Kaan Air filosunda yer alan dünya çapında OFFSHORE operasyonlarının yıldızı AW139 helikopterler ile gerçekleştiriliyor.

Helikopter satış ve kiralama ile birlikte satış sonrası hizmetleriyle, devlet ve özel sektöre sunduğu projeleriyle Türkiye’nin öncü firması olan Kaan Air, TPAO ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, Akdeniz’de derin deniz sondajına başlayan “Fatih” gemisinin deniz üstü operasyonlarına (OFFSHORE) başladı. 2 adet AW139, dev sondaj gemisine personel, malzeme taşıma ve MEDEVAC ( tıbbi tahliye) görevini iki yıl boyunca gerçekleştirecek.

İlk sefer "Alanya-1" kuyusu sondaj noktasına

Kaan Air Genel Müdürü Kemal Süler, “TPAO’nun Akdeniz’de göreve başlayan petrol arama gemisi “Fatih” in deniz üstü operasyonlarını Kaan Air olarak filomuzda yer alan AW139 helikopterlerimiz ile geçtiğimiz hafta gerçekleştirmeye başladık. Personel, malzeme taşıma ve MEDEVAC (tıbbi tahliye) görevlerini kapsayan OFFSHORE taşımacılık operasyonumuz Kaan Air teknik ekibinin desteğiyle iki yıl boyunca sürecek. 229 metre uzunluğundaki Fatih gemisi, Akdeniz'deki ilk sondajını "Alanya-1" kuyusunda yaptı. Dünya devi Leonardo Helicopters’in üretimi olan helikopterlerimiz ile bu dev projede yer almaktan, milli projemizin gücüne güç katmaktan mutluluk duyuyoruz. Deneyimli ekibimiz ve üstün teknik donanımımız ile birlikte Türkiye’nin bu en önemli projelerine Kaan Air olarak destek vermekten dolayı gururluyuz” dedi.

“OFFSHORE” taşımacılığının gözdesi AW139

Leonardo Helicopters’in orta sınıf, çift motorlu yeni nesil helikopteri sınıfının en güçlüsü. AW139, en iyisini isteyenler için en zor gereklilikleri karşılamak üzere tasarlandı. Halen dünyada 1000’den fazla AW139 hem VIP taşıma da hem de OFFSHORE olarak adlandırılan petrol platformlarına personel-malzeme taşımada kullanılıyor. Filosunun yüzde 40’ı petrol platformları için görev yapan çift motorlu helikopter, saatte 301 kilometre hıza çıkabiliyor.