5 Nisan Cuma günü, saat 03:00 itibarıyla başlatılan nihai geçiş operasyonu, önceden belirlenmiş olan 45 saatlik planlamadan daha kısa sürerek, 33 saat içerisinde %96 oranında bitirilmiş oldu. 6 Nisan Cumartesi, saat 20:00 itibarıyla tamamının sona ermesi planlanıyor.

1805 çalışanı ve 1557 aracı ile taşırken çift vardiya ile kesintisiz bir taşıma gerçekleştiren Arkas Lojistik, 44 ton ağırlığındaki uçak çekme aparatlarından çok hassas aletlere kadar 10 bin parçadan fazla olan 5 bin TIR’a eş yükü eksiksiz, hatasız ve hızlı şekilde İstanbul Havalimanı’na ulaştırdı.

Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez (solda) ve Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı

Hız ve güvenliğin önde olduğu taşımada proje için oluşturulan özel takip sistemleri, trafik kontrol odaları, araç sürücü takip sistemleri, online yük hareketleri, barkodlama sistemleri, bu taşıma için kullanılan özel ekipmanlar ve özel proje eğitimleri sayesinde Arkas Lojistik, lojistik mühendisliği örneği sergileyerek taşımayı planlandan 13 saat daha erken bitirdi.

Atatürk Havalimanı’nda kurulan sekiz ana yükleme istasyonu ve İstanbul Havalimanı’nda kurulan sekiz ana boşaltma istasyonu ile taşımayı gerçekleştiren Arkas Lojistik, tüm verilerin değerlendirildiği bu merkezleri sayesinde de projeyi adım adım takip etti.


Arkas Lojistik Genel Müdürü Onur Göçmez, “Bütün personelimiz inanılmaz yoğun bir tempoda inanılmaz sonuç odaklı çalıştı. Arkas kültürü öne çıktı. Maviler bu taşımaya damga vurdu. Operasyonu sıfır iş kazasıyla tamamladık. Türk Hava Yolları ile son derece uyumlu bir çalışma gerçekleştirdik. En baştan beri önemsediğimiz iki kelimenin hız ve güven olduğunu söylemiştik. Bunu da lojistik mühendisliği örneği sergileyerek her adımı en ince detayına kadar hesaplayarak başardık ve hedeflediğimiz zamandan daha erken taşımayı gerçekleştirdik. Hem Arkas çalışanlarına hem de iş birliği yaptığımız tedarikçi firmalarımıza çok teşekkür ederiz” diye konuştu.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı ise, “Planlanandan 13 saatlik daha erken rekor bir sürede emeği geçen Türk Hava Yolları Ailesi’nin tüm çalışanlarına, TGS tüm çalışanlarına ve Arkas Lojistik’in tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. yaklaşık 1800 personel ve 600’den fazla TIR ile sürekli sefer yapmak suretiyle taşımanın yüzde yüzde 96’sını bitirdik” dedi.

Rakamlarla Büyük Göç

Taşınan Ekipman Sayısı: 10.459 Adet

Kullanılan Araç Ekipman Sayısı: 1557 Adet

Projede Görev Alan Personel Sayısı: 1.805 Adet

Yüklerin Bulunduğu Araçların Arka Arkaya Koyduğumuzdaki Uzunluğu: 80.000 Mt. (80 Km.)

Taşınan Ekipmanların Kapladığı Alan: 242.555 M² (242 Dönüm) 33 Futbol Sahası

Taşınan Ekipmanların Toplam Ağırlığı: 47.360.000 Kg. (47.360 Ton)

Taşınan Ekipmanların Toplam Uzunluğu: 121.100 Mt.  (121 Km.)

 Taşınan Araçların Kat Edeceği Toplam Kilometre: 400.000 Km.

 Taşınan Araçların Kat Edeceği Mesafe: 10 Dünya turuna eşdeğer