Lojistik sektörünün en önemli buluşma organizasyonlarından birisi kabul edilen Logitrans Transport Lojistik Fuarı 14-16 Kasım 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Toplamda 2 salonda 10 bin metrekare alanda gerçekleşen fuar kapsamında uluslararası şirketler; lojistik, telematik ve taşımacılık değer zincirini içeren geniş ürün segmentlerini ve hizmetlerini sergilediler. Fuarda Yeşilyurt Limanı 9 no'lu salon ve 301 no'lu stantta yer aldı.

Aralarında Almanya, İtalya, Avusturya, Fransa, Belçika gibi ülkelerin yer aldığı toplam 20 ülkeden 136 şirketin ve 50’nin üzerinde ülkeden 14 bini aşkın ziyaretçi katıldı. Deniz, hava, kara ve demiryolu taşımacılarının tümünün temsilcilerinin bulunduğu Logitrans Lojistik Fuarında, limanlar ve intermodal taşımacılık ile çevreye duyarlı, sürdürülebilir lojistik modelleri fuarın ana temasını oluşturdu. Dünyanın önde gelen liman otoriteleri ile denizcilik şirketleri de fuara büyük ilgi gösterdi.Samsun Yeşilyurt Liman işletmeleri; bu yıl 12. kez düzenlenen logitrans Fuarı’na 8. kez katılmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz.  Bu yılda açılan stant ile Samsun Yeşilyurt Limanını ulusal ve uluslararası sektör temsilcilerine tanıtmaya devam ettiklerini ifade etti.

Bu amaçla uluslararası organizasyonların içinde yer alarak Samsun Yeşilyurt Limanının tanıtımını yapmak, dünya lojistik pazarındaki yeni müşterilerle tanışmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Fuar boyunca paydaşlarımızın lojistik ihtiyaçlarına yönelik çözümleri gözlemliyor ve önemli veriler elde etme fırsatı buluyoruz. Aynı zamanda sektörümüzde bilgi birikiminin artmasına, görüş alışverişine ve verimliliğin artırılmasına büyük katkıda bulunuyor.