Yenilikçi ve özel çözüm müşterilere değer katıyor

Yapılan işbirliği kapsamında fabrikadan çıkan motosikletler, satıcıların tesislerine portatif kasalar üzerinde taşınıyor. Bu kasaların eksikliği, genellikle ekstra masraf ve üretim yönetiminde sorun yaratıyor. Kasaların izlemesi kolay değil, bu sebeple de bazen kaybolabiliyor veya çalınabiliyor. Bu da imalatçıların kasa tedariklerinin küçülmesine ve teslimatta gecikmelere sebep olabiliyor. GEFCO, önde gelen LoRaWAN (Uzun menzilli ve geniş alanlı ağ protokolü) çözümlerinde bir dünya markası olan Actility ve gerçek zamanlı görünürlük platformu Wakeo ile işbirliği yaparak, Avrupa'daki portatif kasa yönetim süreçlerini kolaylaştırmak ve operasyonel sorunları çözmek için özel bir çözüm geliştirdi.

Müşterilerin ihtiyaçlarına dokunan ortak bir istihbarat çözümü

Actility tarafından sağlanan, 3 metreye kadar duyarlılığa ve 7 yıldan daha uzun süreli ömre sahip olan akıllı izleyiciler, portatif kasalara monte ediliyor. LoRaWAN ağları üzerinden toplanan izleyici verileri Wakeo platformu üzerinde analiz ediliyor. Bu platform, motorsikletlerin tahmini varış saatlerini satıcıların tesislerinde gerçek zamanlı olarak güncelliyor. Ve platform kullanıcının kasaların yerini tespit etmesini sağlayıp, her hangi bir gecikme yaşanıp yaşanmayacağı hakkında bilgi veriyor. Gecikme durumunda operasyonel ekiplere otomatik olarak alarm gönderiliyor. Bu sistem sayesinde motorsiklet üreticileri ilk teslimat planının devam ettiğinden emin olup, hem muhtemel gecikmelerle ilgili ve hem de portatif kasaların geri dönüşüyle ilgili bilgi alıyor.

Bu iki çözüm entegrasyonunun GEFCO müşterilerine kapsamlı bir genel bakış sunacağını belirten GEFCO İç Taşıma Hizmetleri Kıdemli Başkan Yardımcısı Emmanuel Cheremetinski konuyla ilgili şunları söyledi: “Müşterilerimiz, lojistik kaynaklarının yönetiminde ve karmaşık tedarik zincirleri için gerçek zamanlı, tahmin edilebilir, enerji verimli, uygun maliyetli ve sürdürülebilir çözümlerden faydalanacaklar. Bu bizim inovasyon stratejimizin etkinliğini gösteriyor ve Techstars ile olan iş birliğimizin müşterilerimize getirdiği katma değeri onaylıyor.''