Korku kültürü beraberinde mobbing’i getiriyor. Yönetici tarafından mobing’e maruz kalan çalışan konuyu dillendiremiyor, şikayetini yapamıyor ve yöneticinin gazabından korkuyor. Korku kültürü ve korku yönetiminin kuruma görünen ve görünmeyen maliyeti oldukça fazla. Kurumların bu maliyeti kaldırmaları gittikçe zorlaşıyor.

Korku kültürü insanların gündelik yaşamlarında olduğu kadar, iş ortamında da zararlı bir durum. Fakat toplum korku kültürüne alışıp, bu olumsuz duyguyu normalleştirince, korkan da korkutanda durumu normal görüyor. Çocukluktan itibaren korkmaya ve korkutulmaya alışan birey iş ortamında da böyle bir ortamı arıyor, eğer varsa çabuk alışıyor.
Çocukluğunda korku kültürü ile yetişmemiş bireyler ise, iş ortamlarındaki korku kültürünü kabul edemiyor ve çeşitli sorunlar yaşıyorlar. Bazı kurumlarda yöneticiler bilerek veya bilmeyerek, önceki üstlerinden öyle gördükleri için veya farklı sebeplerle korku kültürü yönetimini devam ettiriyorlar. Bazı durumlarda ise, çalışanlar koklu kültürüne alıştıkları için bu alışkanlıklarını devam ettirme eğiliminde oluyorlar.
Bir kurumda hem çalışanın hem de yöneticinin korku kültürüne yatkın olması ise, bugünkü şartlarda geleceğe yönelik olarak kurumu nereye götürür tahmin edebilirsiniz. 
Eğitim verdiğim kurumlarda sıkça üzerinde durduğumuz bir konu bu. Korku kültürü beraberinde mobbing’i de getiriyor. Yönetici tarafından mobing’e maruz kalan çalışan konuyu dillendiremiyor, şikayetini yapamıyor ve yöneticinin gazabından korkuyor. Üstelik böyle bir durumda tanık bulmak da çok zor.
Korku kültürü hata yaptırır
Koklu kültürü iş dünyasının bir gerçeği. Üstelik bu kültürün işletmeye bir maliyeti de var.  Ne yazık ki korku kültürüne yatkın yöneticiler bu maliyeti düşünmekten öte,  ego tatminini ön planda tuttuklarında durumun işletmeye maliyeti oldukça yüksek. Özel veya resmi, kurum hangi faaliyet alanında olursa olsun hizmet veya üretim sektöründe korku kültürünün maliyeti;

-Mutsuz ve verimsiz çalışanlar
-Artan hata oranı 
-Doğru kullanılmayan malzemeler ve diğer işletme kaynakları
-Düzeltilemeyen süreçler
-Müşteri şikayetlerinin önemseniyormuş gibi görünüp aslında çözüm üretilememesi ve iyi yönetilememesi, 
-Mutsuz müşteriler 
-Maliyetlerin yükselmesi
-Olumsuz iletişim ortamı
-İşletmede olumsuz kültür… 

Olumsuz etkileri artırmak mümkün.  Kurumlarda yönetim açısından veya çalışanlar açısından veya her ikisi tarafından hakim olan korku kültürünün çalışan, müşteri ve üretim veya hizmet süreçleri açısından zararları var.

Yönetici korku kültürünü neden destekler? 
Diyeceksiniz ki bu zamanda, bu kadar eğitim ve kendini geliştirme imkanı varken hala korku kültürünü destekleyen yönetici var mı?  Şöyle bir çevrenize bakmanızı öneririm. Bazı yöneticiler işlerine geldiği için bilerek, bazıları da bilmeden hala bu tutumlarını sürdürüyorlar.  Neden bir yönetici korku kültürü yönetimini destekler; 

- Kendi yöneticilerinden öyle gördüğü ve bu durumu doğru bildiği,
- Aynı kurumda çalışmayı sürdürerek alışkanlığını değiştiremediği, 
- Daha kolay yönetebildiği, korkutmazsa sayılmayacağını düşündüğü,
- Personelini küçük ve hakir gördüğü
- Ekip düşüncesini benimseyemediği,
- Kendi geçmişinde de korku kültürü olduğu,
- Her şeyi kendisinin çok iyi, herkesten iyi bildiğini düşündüğü,
- Bu tür yönetim şeklinin normal gelmesi,
- Personeline güvenmemesi,
- Otoritesini koruduğunu düşünmesi vb. sebepleri saymak mümkün.
Korku kültürünün kazananı kim?
Bugün baktığımızda kurumlardaki korku kültürü ve korku yönetiminin kuruma görünen ve görünmeyen maliyeti oldukça fazla. Kurumların bu maliyeti kaldırmaları da gittikçe zorlaşıyor. Kurumların her türlü kaynağı kıymetli. Korku kültürü kurumlara zaman kaybettiriyor. Sonrasında bu zamanı telafi etmek mümkün değil. Ayrıca personel üzerindeki olumsuz izleri silmek, yeni alışkanlıklar kazandırmak çok zor.

Korku kültürü sonrası kurumda yöneticinin değişmesi ve katılımcı bir ortamı geliştirmeye çalışması kolay değil. Kurumlarda olumsuz izler kolay silinmiyor. Özel veya resmi kurumların zaman kaybetmesi demek, ülkenin zaman kaybetmesi demek. Yönetici pozisyonunda korku kültürünü uygulayan bir kişi aslında görev yaptığı süre içinde binlerce kişiye zarar veriyor. Korku kültürünün kazananı yok.
Sözün özü, dışarıdan ve içeriden bakılınca kurumunuzda korku kültürü var mıdır? Varsa maliyeti nedir? Bu maliyet katlanılabilir bir maliyet midir? İlerleyen boyutlarda bu yönetim şeklinden dolayı neler olabilir? Kurum çalışanlarının korkudan gösterdikleri saygı, ne kadar değerlidir? İnsanların birbirini korkutmaya hakkı var mıdır? Zaman içinde bu maliyet yöneticiye zehirli bir ok olarak geri döner mi, ne dersiniz?