MÜSİAD EXPO, bu yıl re­kor sayıda katılımcı ülkeyi ağırlamaya hazırlanıyor. 21-24 Kasım 2018 tarih­leri arasında CNR Expo İstanbul’da ger­çekleşecek 17. MÜSİAD EXPO, Asya’dan Avrupa’ya, Orta Doğu ve Afrika’dan Türki Cumhuriyetlere kadar dünyanın dört bir ya­nından gelen yabancı iş adamları ve devlet adamlarını konuk edecek. “İş Burada: Me­selemiz Türkiye” sloganıyla hayata geçecek olan 17. MÜSİAD EXPO’da, Türkiye’de hemen her sektörde üretkenliği artırmayı hedefleyen projeler ana gündem maddeleri­ni oluşturacak.

MÜSİAD Expo Fuarı ile ilgili açıkla­ma yapan Müstakil Sanayici ve İşadam­ları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, “Meselemiz Türkiye’ diyerek yola çıktık. Türkiyemizin ihtiyacı ise sanayiciyi faiz sisteminden bağımsız­laştıran, yenilikçi finansal modeller içeren projeler. MÜSİAD olarak bir proje üretim merkezi gibi çalışıyoruz. 17. MÜSİAD EXPO, ülke ekonomimizi ve üretmek is­teyen iş dünyamızın yolunu açacak çözüm önerileri ve modellerimizi sunduğumuz bir platform olacak” diye konuştu.

“PROJELERİMİZ FAİZ SİSTEMİNE ALTERNATİF MODELLER İÇERİYOR

Faizsiz Yatırım ve İş Modelleri üzerinde çalışmalar yürüttüklerini belirten Abdur­rahman Kaan, üretim ekonomisinden yana olduklarını ve faiz düzeylerinde ayarla­ma yapılmadan enflasyonla mücadelenin mümkün olmadığını; yüksek faizle oluşan bir sarmalın içinde sıkışmanın maliyetinin eninde sonunda yüksek olacağını dile ge­tirdi. Bu bağlamda MÜSİAD olarak Faiz­siz Yatırım ve İş Modelleri üzerine bir dizi proje geliştirdiklerine dikkat çeken Kaan, MÜSİAD EXPO’da lansmanları yapılacak ve sözleşmeleri imzalanacak projeler hak­kında bilgi verdi.

“YERLİ ÜRETİM, MİLLİ MARKA”

“Yerli Üretim, Milli Marka” sloganıyla yola çıkan “Yerli ve Milli Ürün Kullanım Kampanyası” hayata geçirilmeye hazırla­nıyor. Projenin amacından bahseden Ab­durrahman Kaan, ithal ürünlere bağımlılı­ğın azaltılması gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi: “Bu toprakların öz kaynağı olan milli markalarına ve ülkemizi üretim üssü olarak seçmiş markalara dair farkın­dalığın artırılması ve tüketicilerimizin, ithal ürünlere değil yerli ürünlere teşvik edilmesi gerekiyor.”

TOPLU SANAYİ İDARESİ (TOSİ)

MÜSİAD EXPO’da ortaya koyulacak bir başka proje de sanayinin büyümesi ve katma değerli ürün geliştirmesi için orta ölçekli sanayicilere yönelik 81 ilde TOSİ adı verilen sanayi sitelerinin kurulmasını içeren TOSİ projesi. MÜSİAD (Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, proje hakkın­da şunları söyledi: “Ülkemizde sanayi işlet­meleri, küçük sanayi siteleri yani yaklaşık 100-150 metrekarelik sanayi tesislerinde üretimlerini gerçekleştiriyor. Bu işletmele­rin, maddi imkân yetersizliğinden dolayı 3 bin metrekarelik Organize Sanayi Bölgele­rinde yer almaları mümkün olmuyor. Fiziki ortam, üretim şartlarını etkiliyor ve üretim miktarları düşük oluyor. Bu projemizin ana çıkış fikri, fiziki şartları büyüterek firmala­rı büyük hedeflere yönlendirmek oldu.

Devamı İçin Tıklayınız..