Berlin’de bu yıl 18’incisi düzen­lenen Genişbant Dünya Foru­mu’nda People’s Choice Yılın Telekom Operatörü Yöneticisi ödülü, Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Do­any’ye verildi. Genişbant Dünya Forumu jürileri, her sene telekom sektörü yönetici­leri arasından internet dünyasındaki geliş­meleri etkileyen ve geleceğin teknolojilerini geliştirme anlamında da örnek gösterilecek başarılar kaydeden yöneticileri finalist olarak belirliyor. Türk Telekom CEO’su Dr. Paul Doany, Türkiye’de dış etkilerden arınmış, güvenli ve sağlam fiber altyapının yaygınlaşması için politika belirlenmesinde ve Türkiye’nin bilgi ve iletişim teknolojileri belkemiğinin güçlenmesinde gösterdiği kat­kılardan dolayı jüri tarafından finale kala­rak, halk oylaması ile birinci oldu.

“GENİŞBANTTA REKABETİ YENİDEN TANIMLIYORUZ”

Fiber altyapının yaygınlaşması, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi ve dünya­ya kazandırılması yolunda önemli başarılar elde ederek böyle bir ödüle layık görülme­nin sevinci ve gururunu yaşadığını kayde­den Dr. Paul Doany, “Türk Telekom’un yüzde 100 iştiraki olan Ar-Ge şirketi Ar­gela’nın 5G için Programlanabilir Yazılım Tanımlı Radyo Erişim Ağı Sanallaştırılması (ProgRAN) üzerine olan çalışmaları ak­tif bir şekilde devam ediyor. Gelecek nesil şebekeler, sektörde rekabeti yeniden tanım­layan unsurlar olacak. ProgRAN, kablosuz kanal kaynaklarını ve baz istasyonlarındaki radyo kaynak yönetim modüllerini sanal­laştırarak uzaktan kumanda ile bu ağların ‘dilimlenmesine’ olanak veriyor. Şebekenin bu şekilde esnek bir şekilde kullanılabil­mesi tüketicilere aradıkları yakınlık, düşük gecikme, hızlı servis gibi pek çok fayda sunacak. Geçtiğimiz yıl, Argela, ‘RAN Di­limleme’ teknolojisinin Orange, Verizon ve Telefonica şirketlerindeki kurulumunu ba­şarılı bir şekilde tamamlayarak bizleri gu­rurlandırdı. Önümüzdeki dönemde de Türk Telekom olarak iştiraklerimizle beraber yer­li ve milli teknolojileri geliştirmeye, dünya pazarlarına sunmaya ve tüketicilere yeni nesil iletişim deneyimi yaşatmaya devam edeceğiz” dedi.

GENİŞBANT DÜNYA FORUMU

Bu yıl 18’incisi düzenlenen Forum, in­ternet teknolojilerindeki yeni açılımlar ve yakın geleceğin yeni nesil iletişim ağlarını konuşmak üzere dünya genelinde binlerce telekom profesyonelini ve alanında uzman 250’den fazla konuşmacıyı ağırladı.