Göz çizdirme olarak adlandı­rılan lazer tedavi yöntemleri, artık gözün kornea tabaka­sını ileri düzeyde koruyarak gerçekleştirilebiliyor. Bu ileri teknolojiler­den biri de SMILE Lazer. Dünyagöz An­kara’dan Op. Dr. Volkan Matben, bu yeni tedavi yönteminin bir devrim olduğunu belirtiyor. Op. Dr. Volkan Matben, yönte­min tedavi alanlarını ve avantajlarını şöyle açıklıyor: “Miyop ve astigmatta çok düşük ve çok yüksek derecelerde bile başarılı so­nuçlar elde edebildiğimiz SMILE Lazer sa­yesinde, hastalarımız diğer tedavi yöntem­lerinde yaşanan komplikasyonlardan da korunmuş oluyor. Klasik lazer yöntemle­rinde korneaya uygulanan geniş kesme iş­lemi, bu yöntemde uygulanmıyor. Göz bo­zukluğu korneada kapakçık (flap) açmadan düzeltiliyor. Hastalarımız, göz kalkanına hiç dokunmadan gerçekleştirilen bu teda­vi yöntemiyle kapakçık oluşturulmasında ortaya çıkabilecek komplikasyonlardan da korunmuş oluyorlar.”

GÖZ KURULUĞU YAŞAMADAN TEDAVİ MÜMKÜN

Yöntemin en önemli özelliklerinden bi­risinin de hastada kuru göz oluşturmaması ve kuru gözlü hastalara rahatlıkla uygula­nabilmesi olduğunu belirten Op. Dr. Vol­kan Matben, klasik yöntemlerin göz kuru­luğuna sebep olduğunun altını çiziyor. Op. Dr. Volkan Matben, SMILE yönteminde, gözyaşı üretimini sağlayan sinir arkı ko­runduğundan, kuru gözlü hastalarda özel­likle tercih edildiğini belirtiyor.

DARBELERE KARŞI MEKANİK DAYANIKLILIK

SMILE yöntemi kesinin küçük olması dolayısıyla, sportif kazalara karşı ekstra emniyet sağlıyor. Aktif spor hayatı olanlar, özellikle dövüş sporlarıyla uğraşanlar da SMILE yöntemini tercih ediyorlar. SMILE Lazer, lens ve gözlük kullanmaktan yoru­lan ve korneası ince ve göz numarası yük­sek olan hastalar için ideal bir yöntem.