Kurumsal Yönetim Derecelendir­mesi yaptıran Türkiye’deki ilk üniversite olan İstanbul Aydın Üniversitesi, bir derecelendirme dönemi bitmeden, 6 ay içinde notunu yükselt­meyi başararak bir ilke imza attı. ‘İş Dünyası ve Akademik Açıdan Kurumsal Yönetim Uygula­maları’ başlıklı panel öncesinde, Saha Rating Yönetim Kurulu Başkanı Sühan Seçkin tarafın­dan takdim edilen sertifikayı üniversite adına Rektör Prof. Dr. Yadigâr İzmirli ve Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın teslim aldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesinde yer alan araştırma merkezlerinden Kurumsal Yö­netim ve Sürdürülebilirlik (KURSAM), Ener­ji Politikaları ve Piyasaları (EPPAM) ve Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezleri (AFAM) ortaklaşa düzenlediği ‘İş Dünyası ve Akademik Açıdan Kurumsal Yönetim Uygula­maları’ panelinde ise, iş, akademi ve bürokrasi dünyasından önemli isimler yer aldı. Etkinlik kapsamında Kurumsal Yönetim ve Sürdürüle­bilirlik Ödülleri de sahiplerini buldu. Kurumsal derecelendirmeyle ilgili İstanbul Aydın Üniver­sitesi’nin ilk kurum olduğunu söyleyen İAÜ Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın şunları söyledi: “Bugün burada yapılan çalışma aslında bir kültürün yaygınlaşması, oluşması ve gelişmesiyle ilgili. Dolayısıyla kalite anlayışı­nın kapıdaki güvenlikten yukarıdaki kafeter­yasına, lavabolarından ofisine kadar her tarafa yayılması gerektiği bir anlayışın hâkim olması gerekiyor. Öğretim elemanları ve öğrencileriy­le bu kültür anlayışını anlatmak ve aktarmak için buradayız. Yarın görev yapacakları kurum­larda bu anlayışı hâkim kılmaları için yapılan bir çalışma. Her ne iş yaparsanız yapın kuralı, ilkesi, prensipleri olması lazım. Biz de bu ilke­lerle yolumuzda yürüdük.”

“DÜNYADA KURUMSAL DERECELENDİRME YAPTIRAN İLK TÜRK ÜNİVERSİTESİYİZ”

Misyonu ve vizyonu, stratejik hedefleri ile kurumsallaşmayı, kaliteyi ve değişimi kendine hareket noktası olarak benimsediğini söyle­yen İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Yadigar İzmirli, 10 Nisan 2018 tarihinde aynı anlayış doğrultusunda bir ilke daha imza attık­larını ve akademik dünyada kurumsal derece­lendirme yaptıran ilk Türk üniversitesi olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Prof. Yadigar İzmirli, “Derecelendirme dönemi bitmeden yani 6 aylık bir süre içerisinde üniversitemiz­de gerçekleştirmiş olduğumuz iyileştirme ça­lışmalarımız ve hayata geçirilen projelerimiz doğrultusunda kurumsal yönetim derecelendir­me notumuzu yükselterek bu alanda önemli bir başarıya daha imza atmış bulunuyoruz.”

“ÖNEMLİ İLKLERE İMZA ATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Kurumsal yönetim uygulamalarını hayata geçirme konusundaki başarısını göstermek amacıyla Türkiye’de ve dünyada ilk kez ‘Ku­rumsal Yönlendirme Derecesi’ yaptıran üniver­site olduklarını söyleyen Kurumsal Yönetim ve Sürdürülebilirlik UAM Müdürü Öğr. Üyesi Dr. Adil Salepçioğlu, “Bu başarıyı daha önce 10 Nisan 2018 de düzenlediğimiz bir konferansla kamuoyu ile paylaşmıştık. Bugün ise Kurum­sal Yönetim Derecelendirme notumuzu bir derecelendirme dönemi daha bitmeden tekrar artıran ve yükselterek bu başarısını bir kez daha gösteren üniversite olmayı hedefliyoruz” dedi.