Hyundai, 2001’de Avrupa’da piyasaya sunduğu Santa Fe modeliyle ilk kez SUV pazarına giriş yapmış ve 16 yıllık süre içerisinde model gamına eklenen diğer ürünlerle de çıkışını sürekli olarak sürdürmüştü. Hyundai, Avrupa’da 2 milyona yakın SUV satarak önemli bir başarı elde ederken aynı zamanda SUV segmentinde de en fazla ürünü olan bir marka haline geldi. Hyundai’nin 2015 yılında piyasaya sunduğu yeni nesil Tucson ise Avrupa’da 3 yılda 335 binden fazla satış ile en hızlı satılan SUV olarak da önemli bir zafere imzasını attı.

Tüm bu başarılarını şimdi yepyeni bir SUV modeliyle sürdürmek isteyen Hyundai, ürün gamını Kona ile zenginleştiriyor. Santa Fe ve Tucson modellerinin yanı sıra, kompakt özellikleri ve pratik yapısıyla öne çıkan KONA, B-SUV segmentinde yer alarak markanın satışlarına ve imajına katkıda bulunacak. Ayrıca KONA’nın tamamen elektrikli bir versiyonu da var.

Hyundai Kona, cesur ve fütüristik bir tasarıma, premium özelliklere ve en son güvenlik teknolojilerine sahip gerçek bir SUV. Modern kentsel müşterilerin yaşam biçimlerini ifade eden ve Avrupalı kullanıcıların beklentilerine göre geliştirilerek üretilen Hyundai Kona, üstün motor teknolojisiyle de hem segmentine hem de otomotiv endüstrisine renk getirecek. Çünkü Hyundai Kona, 2021 yılına kadar piyasaya sunulacak 30 yeni modelden biri.

Tüm bu yeni modeller ile birlikte Hyundai’nin Avrupa’daki önde gelen Asyalı otomotiv markası olma yolundaki hedefi için oldukça önemli bir kilometre taşı. Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, Kona’nın Türkiye’deki satış hedefinin 3 bin adet olduğunu vurgulayarak, aynı zamanda en çok tercih edilen ve arzulanan bir SUV modeli olmasını ümit ettiklerini belirtti.

Göker, ayrıca “Kona, adını Hawaii’deki Kona Adası’ndan alıyor ve yerel dildeki anlamı Rüzgaraltı demek. Biz de Kona ile birlikte rüzgarı arkamıza almak ve satışlarımızla paralel özellikle SUV segmentindeki pazar payımızı artırmak istiyoruz. Bu doğrultuda, Hyundai olarak Türk tüketicisine 7 yıl veya 80 bin kilometreye kadar çeşitli garanti seçenekleri ve uygun ödeme koşullarına sahip satın alma opsiyonları sunuyoruz” dedi.