Zeytin Dalı Operasyonu, haklının hukukuna dayanıyor ve uluslar arası toplum tarafından kabul görüyor.  

Nato "Zeytin Dalı Operasyonunu" destekliyor. Bu destek, müttefik olmanın gereği olarak yapılıyor denilebilir.  Ancak, Rusya da Türkiye'nin askeri harekatına onay veriyor. 

İslam Alemi bu harekatı gönülden destekliyor. Dünyadaki  camilerinde, bu harekata katılan Türk askerine dua edildiğine dair  bilgiler geliyor.  Bu durum dünyada bir ilkdir.  Başarının gerisinde Sn. Cumhurbaşkanı'nın  uyguladığı "uluslar arasında  Islamı öne çıkaran politika" yatıyor.

Sosyal medyadaki iletişim sayesinde, Terörizmin gerisinde ABD'nin olduğu anlaşıldı. Amerikan Ordusunda görevli bir emekli asker "İŞID adlı terorist organizasyonu Amerika yarattı" diyor. Aynı asker "siz İŞİD'in İsraile müdahale ettiğini hiç gördünüz mü" diye soru yöneltiyor. "Yaralı İŞİD teröristlerinin İsrail Hastahanelerinde tedavi gördüğünü" söylüyor.

ABD terorsitlere askeri ve teknolojik yardım yapıyor.  Terörsitler bir bölgeyi işgal ediyor.  Böylece uluslar arası hukukun "Terörizme müdahale hakkını" kullanmaya  olanak doğuyor. Kendi yarattığı canavarı, kendisi yok etmek üzere, Amerika  harekete geçiyor. Egemen bir ülkenin topraklarını işgal ediyor.

Birleşmiş Milletler PKK'yı "terörist organizasyon" olarak kabul etti. Buna rağmen, Amerika  PKK teröristlerine askeri yardım yapıyor. PYD ve PKK  teröristleri Suriye'nin Afrin, Menbiç , Rakka, Deyri Zor bölgelerini işgal etti. Yöre halkına zulm ediyor.  Göçe zorluyor. 

Uluslar arası toplum, Amerika'nın görünür ya da gizli olarak teröristleri destekleme politikalarından rahatsız. Bu nedenle,  PKK'nın bulunduğu yerlere Türkiye'nin müdahale etmesini onaylıyor. 

Türkiye'nin Suriye'de "meşru müdafaa hakkını"  kullanmaya mani olacak,  uluslar arası hukuk engeli kalmamıştır.

Zeytin Dalı Harekatı, uluslar arası hukuka örnek olacaktır. Bundan sonra PKK teröristlerine olanak tanıyan her ülkeye, Türkiye'nin  müdahale hakkının varlığı,  tecil edilmiş  oldu. 

Sırada Irak var. Bu gün, Irak Başbakanı ile görüşen ve Suriye konusunda bilgi veren Başbakan Binalı Yıldırım "Kandili" hatırlatıyor.