Dünden itibaren etkili olan yağıştan dolayı Asma Mahallesi'nde bahçelerinde heyelan meydana gelen 4 evin boşaltılmasının ardından  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri, kentteki diğer mahallelerde de ihbarlar üzerine incelemelerde bulundu. 
Eğimli arazilerin suya aşırı doymasından dolayı heyelanlar meydana geldiğini belirleyen AFAD ekipleri, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz eden merkezde 2, Kilimli'de ise 1 evi daha tahliye etti.

İl AFAD Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, heyelan nedeniyle boşaltılan evlerdeki vatandaşların bazılarının yakınlarının yanına gittiğini, bir kısmını ise misafirhanelere yerleştirdiklerini söyledi.

Güngör, heyelan nedeniyle kentte toplam tahliye edilen ev sayısının 7 olduğunu, binalarda ve çevresinde detaylı incelemelerin yapılacağını kaydetti. 

Rüzgarlımeşe Mahallesi'nde bahçesinde heyelan meydana gelen Necla Karaali de evlerinde oturmaya korktuklarını belirterek, "Oğlumun evinde kalıyoruz. Bugün yetkililer gelerek evin bahçesine baktılar. İncelemenin ardından ayrıldılar. Nereye gideceğiz bilemiyorum" diye konuştu.

Tufan Karaali ise mahalleli olarak tedirgin olduklarını, çevrelerindeki birçok evin boşaltıldığını vurgulayarak yetkililerden çözüm beklediklerini kaydetti.

Asma Mahallesi'ndeki 4 evde yaşayan 9 kişi de yaşanan heyelanlar nedeniyle tedbir amacıyla tahliye edilmişti.