İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 4 Mart'ta Telsiz Mahallesi'nde uyuşturucu madde satışı yapıldığı bilgisinin edinilmesi üzerine Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince çalışma yapıldı. 

Çalışmalarda, daralı ağırlığı 980,5 gram olan kubar maddesi, 82 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve şarjörü, ruhsatsız av tüfeği, 2 bıçak ile hassas terazi ele geçirildi.

Olayla ilgili şüpheliler S.T. (36) ve İ.T. (30) yakalandı. Bu kişiler hakkında “uyuşturucu madde ticareti yapmak” ve “6136 sayılı ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer aletler hakkında kanun” kapsamında adli işlem ve “ruhsatsız av tüfeği bulundurmak” suçundan idari işlem yapıldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 5 Mart'ta mahkemeye sevk edilen şüphelilerden, 3 ayrı suçtan aranma kaydı bulunan S.T. tutuklandı.

Öte yandan, 6 Mart'ta Veliefendi Mahallesi'nde uyuşturucu madde satışı yapıldığı bilgisinin edinilmesi üzerine yapılan çalışmalarda da 1 kilo 36,42 gram uyuşturucu madde, hassas terazi, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 7 bin 862 lira ve 600 dolar ele geçirildi.

Olayla ilgili Moldova uyruklu A.S. (30) isimli kadın ile C.E. (32) ve Y.E. (54) yakalandı. Bu kişilerden C.E. ve Y.E. sevk edildiği mahkemece tutuklandı.