ANKARA (AA) - ZAFER FATİH BEYAZ - Başkentte, çocuk yaştakilere uyuşturucu satmakla suçlanan kişi 23 yıl 5 ay 7 gün hapis cezasına çarptırıldı. Soner Aygenoğlu'nun, "uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçundan yargılandığı dava, Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesinde karara bağlandı. Duruşmada, hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen ve uyuşturucu madde ticareti yapmadığını savunan Aygenoğlu, uyuşturucu kullandığını, polisler yakaladığı sırada da kendi için aldığı maddenin üzerinde bulunduğunu öne sürdü.

A.C.A (17) ise Aygenoğlu'ndan uyuşturucu madde satın aldığını belirterek, "Bir arkadaşım, Şentepe Kayalar Mahallesi'nde Soner isimli birinden uyuşturucu aldığını söyleyince ben de merak edip kullanmak istedim. Soner'den bir miktar uyuşturucu aldıktan sonra dönerken polisleri görünce yere attım. Polisler beni gözaltına aldı, yakalanmasaydım uyuşturucuyu kullanacaktım" dedi. Savcı İbrahim Şahin, esas hakkındaki görüşünde, sanığın TCK'nın uyuşturucu madde ticaretinden cezalandırılmasını, uyuşturucu maddenin eroin ve sanığın sattığı kişinin çocuk yaşta olması nedeniyle cezasının artırılmasını talep etti. Sanık avukatı ise müvekkilinin uyuşturucu kullandığını ama ticaretini yapmadığını savunarak, beraat talebinde bulundu. Mahkeme Başkanı Hasan Şatır, Aygenoğlu'nu, "çocuğa, birden fazla kez eroin satmak" suçundan önce 28 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

Ancak sanığın duruşmalardaki olumlu tutum ve davranışını dikkate alan mahkeme, takdiri indirimle cezayı 23 yıl 5 ay 7 güne düşürdü.