Efeler ilçesinde cinayet suçundan aranan zanlı H.T'nin ateş açması sonucu şehit olan Ünalan'ın naaşı, Türk bayrağına sarılı tabutla askeri tören için Aydın Jandarma Bölge Komutanlığı'na getirildi.
Cenaze aracının tören alanına gelişinde şehit astsubayın eşi Gül Ünalan, annesi Safiye Ünalan ve bazı yakınları baygınlık geçirdi. Şehit Ünalan'ın 10 yaşındaki kızı Eda Ünalan da babasının naaşını gözyaşlarıyla karşıladı.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Galip Mendi ve eşi Merih Mendi,  Aydın Emniyet Müdürü Adnan Taşdan ile protokol üyeleri ve Ünalan'ın silah arkadaşlarının katıldığı törende, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Mendi, tören öncesi şehit eşi Gül Ünalan'a taziyelerini sundu.  

- "Vatanın yıkılmaz temelinin harcısınız"

Aydın İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Emre Fırat, saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende yaptığı konuşmada, Astsubay Üstçavuş Ünalan'ın görevini yaparken aranan bir zanlının silahlı saldırısı sonucunda şehit olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi: 

"Şehidimiz, vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğü uğruna verdiği binlerce şehitten biri olarak aramızdan ayrılıyor. Aziz şehidim, seni kaybetmiş olmamızın verdiği acı sonsuzdur. Şimdi sen önceki şehitler gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldun. Önünde saygıyla eğiliyoruz."

Şehit astsubay Ünalan'ın naaşı, okunan duanın ardından askerlerin omuzunda ambulansa konularak, defnedilmek üzere memleketi Çorum'a gönderildi. 

Şehit askerin ailesi, naaşın ambulansa konulması sırasında gözyaşlarına boğuldu.

-Olay

Kayınpederini öldürmek, kayınbiraderi ve eşini yaralamak suçlarından hakkında yakalama kararı bulunan H.T'nin (37) Eğrikavak Mahallesi'nde olduğu bilgisini alan jandarma ekibi mahalleye gitmiş, zanlının kırsal alanda jandarma ekibine ateş açması sonucu iki asker yaralanmıştı.

Yaralı olduklarını bildirmelerinin ardından bölgeye intikal eden jandarma ekipleri tarafından bulunan Jandarma Uzman Çavuş İrfan Yüksel Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmış, olaydan sonra kendisine bir süre ulaşılamayan Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan Aydın il sınırındaki İzmir'in Ödemiş ilçesine bağlı Hamamköy Mahallesi'nin Çakmaklıardı mevkisinde ölü olarak bulunmuştu. 

Zanlı H.T ise olayın ardından kaçmıştı.