ANKARA (AA) - Altındağ ilçesinde Talatpaşa Bulvarı'ndaki yol boyu açık otoparkı, Ankara İdare Mahkemesinin kararıyla yeniden ücretsiz olarak hizmete açıldı.  

Ankara İdare Mahkemesi, Talatpaşa Bulvarı'ndaki açık otopark işletmecisinin, Büyükşehir Belediyesinin geçen yıl temmuz ayında aldığı, yol kenarı otoparklara yasak getiren kararın iptali için açtığı davayı reddetti.  
Büyükşehir Belediyesinin kararına rağmen yol kenarına park eden araç sürücülerinden ücret talep eden otoparkçılara yönelik denetimler de mahkeme sonucunun ardından sıklaştırıldı. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, mahkeme kararının, vatandaşı mağdur etmeyecek şekilde uygulamaya konulması için bulvarda, emniyet görevlileriyle denetim nöbetine başladı.

Polis ve zabıta ekiplerinin, sürücülerden yasa dışı ücret talep eden otoparkçılara karşı denetimlerini artırarak sürdüreceği öğrenildi.  

Otopark işletmesi görevlileri ise mahkeme kararının ardından bölgeyi terk etti.

- Otopark protestosundaki silahlı saldırı

Rüzgarlı Caddesi'nde Temmuz 2015'te yol üstü otopark işletmecilerini protesto eden esnafın eyleminde, 21 yaşındaki Sedat Karagöz, bir otoparkçı tarafından vurularak hayatını kaybetmişti. Olayın ardından Büyükşehir Belediyesi, "ücretli yol kenarı otopark" uygulamasına son vermişti.

Talatpaşa Bulvarı'nda geçen hafta ise aracını yol kenarına park eden bir esnafın, ücret vermek istemediği için otoparkçılarca darbedilmesi güvenlik kameralarına yansımıştı.