Palandöken ilçesi Hüseyin Avni Ulaş Mahallesi'nde ikamet eden Emin-Meryem Tavşan çiftinin beş yaşındaki kızı Zeynep Tuğsem, evinden alınarak Erzurum Havalimanı'na getirildi.
Yüzünün yarısı tümörle kaplanan çocuk, Erzurum Valiliği ve AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı'nın yaptığı çalışma sonucu ailesiyle İstanbul'a uğurlandı. Küçük Zeynep'e, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ilaç tedavisinin ardından küçük dozajda ışın tedavisi uygulanacak.

Anne Meryem Tavşan, havalimanında gazetecilere yaptığı açıklamada, maddi imkansızlıklardan dolayı tedaviye dört ay ara vermek zorunda kaldıklarını belirterek, hastalığın bu arada nüksettiğini söyledi.

Tavşan, "Benim en çok istediğim, çocuğuma zarar ziyan vermeden, doğru bir doktorla şifasına kavuşmasını istiyoruz. Öyle birini de karşıma çıkarır inşallah temennim o" dedi.

Baba Emin Tavşan da Erzurum Valiliği'nin ve AK Parti Palandöken İlçe Başkanlığı'nın yaptığı çalışma sonucu çocuğunu tedavi için İstanbul'a götüreceklerini ifade ederek, "Kısmet olursa tedavi edilmek üzere İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gideceğiz. Hastaneden randevumuz alınmış. Tedaviye başlanacak. İnşallah iyi olur, temennimiz bu yönde" diye konuştu.

AK Parti Palandöken İlçe Başkanı Haktan Ömeroğlu ise minik Zeynep'in durumunu haberlerden ve sosyal medyadan öğrendiklerini ve bunun üzerine aileyle irtibata geçtiklerini dile getirdi.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki doktorla irtibata geçtiklerini anlatan Ömeroğlu, "Bugün aileyi tedavi olmak üzere tıp fakültesine gönderiyoruz. Fakülteye yakın bir otelde de kendilerinin konaklama imkanını sağladık. Doktoruyla görüştüğümüzde almış olduğumuz bilgi şu şekilde, 'kendisinin tedavisine bugün hemen başlanacak. Önce ilaç tedavisine başlanacak. Sonra düşük dozda bir ışın tedavisine başlanacak'" dedi.

Ömeroğlu, tıp fakültesindeki doktorun önerileri doğrultusunda çocuğun tedavisine Atatürk Üniversitesi Yakutiye Araştırma Hastanesi ile Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde devam edileceğini sözlerine ekledi.