Küçükçekmece Belediyesi ile Türkiye Plastik Sanayicileri Derneği (PAGDER) arasında, sokak hayvanlarının kış mevsiminde plastik kulübelerde barındırılması hedeflenen "Yuvaya Dönüşen Plastikler" kampanyasının protokolü imzalandı.
Küçükçekmece Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Temel Karadeniz ve PAGDER Genel Başkanı Reha Gür, geri dönüşüm konusunda farkındalık oluşturması planlanan ve sokak hayvanlarını sıcak bir yuvaya kavuşturacak protokole imza attı.

PAGDER'in, "Sıcak Bir Yuva Her Canlının Hakkıdır" sloganıyla başlattığı "Yuvaya Dönüşen Plastikler" kampanyası çerçevesinde imzalanan protokolle, kış mevsiminde sokak hayvanlarının plastik kulübelerde barındırılması amaçlanıyor.

Bu kapsamda bilinenin aksine defalarca geri dönüştürülebilen ve yapılan işlemle başta iplik, elyaf olmak üzere ticari kullanım alanları yaygın olan battaniye dahi üretilebilen plastikler, sokak hayvanları için birer yuvaya dönüştürülecek. Toplanacak plastikler, sokak hayvanlarını kış mevsiminin sert koşullarından koruyacak.

Küçükçekmece Belediyesi, bilinçlendirmeyle ilgili görselleri atık kutularına giydirerek, önemli bir farkındalık oluşturmayı hedeflerken, PAGDER ise ilçedeki hayvan barınağına köpek ve kedi kulübeleri bağışlayacak.

- "Belediye zehirlerdi. Bu, belediyecilik zannedilirdi"

Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, böyle bir sorumluluğa katkı sunan sanayicileri tebrik etti.

Çevre bilincine katkı sağladığı için bu işi önemsediklerini, projenin, plastik malzemelerin geri dönüşümüne katkı sağlayacağını dile getiren Karadeniz, şunları kaydetti:

"Bizler, yıllarca sokak hayvanlarına çok kötülük ettik. Bundan önemli bir zaman önce, hayvanlar ve belediye dendiğinde aklımıza belediye itlaf ekipleri gelirdi. Vatandaş şikayet eder, belediye zehirlerdi. Bu, belediyecilik zannedilirdi. Artık bu algıdan kurtulduk. Hayvan dostlarımızın olması gerektiğini kabul etmek zorundayız. Bir sonraki aşama ise toplayıp izbe bir yere saklamaktı. Artık tedavilerini tamamladıktan sonra alıkoymak bile bir suç oldu. Bir toplum, hayvanlarının haklarını gözetir hale geldiyse, bu, bizim insanlığımızı gösterir. Proje, hayvan hakları, çevre bilinci ve sosyal sorumluluk üçgeninde bir projedir."

PAGDER Genel Başkanı Reha Gür de "Yeşil Sertifikalı" olan Küçükçekmece Belediyesi hizmet binasından çok etkilendiğini aktardı.

Çevreciliği içselleştirmiş yöneticilerle çalışmanın kendisi için çok anlamlı olduğunu vurgulayan Gür, "İnsanın aynası iştir, lafa bakmamak gerekir. 'Sorumlu endüstri, sorunsuz çevre' mantığıyla çalışmak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.