Gençlik ve Spor Bakanlığı, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) bünyesindeki yurtlarda kalan öğrencilerin "Son Mektup" filmini ücretsiz izleyeceğini bildirdi. 
Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, YURTKUR'un yaklaşık 400 bin öğrenci ile Türkiye'nin en büyük genç potansiyelini barındırdığı belirtilerek, kurumun Çanakkale Zaferi'nin 100. yılına özel pek çok önemli etkinlik gerçekleştirdiği ifade edildi. 

Yurtlarda kalan on binlerce gencin, Çanakkale programlarına katılarak tarihi anlara yeniden şahitlik ettiği vurgulanan açıklamada, öğrencilerin de bu tür faaliyetlerin düzenlenmesinden memnun oldukları aktarıldı. 

Bu kapsamda, kurumun faaliyetlerine bir etkinlik daha eklediği belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:

"Yurtlarda barınan öğrencilerin, tarih bilincini geliştirmek, milli ve manevi değerlere bakışında farkındalık oluşturmak, yüreklerine vatan sevgisini yerleştirmek amacıyla 'YURTKUR Sinema Günleri' adı altında düzenlenecek programlarda, 18 Mart 2015 tarihinde vizyona giren 'Son Mektup' adlı sinema filmi, KYK yurtlarında barınan on binlerce gençle buluşacak. Öğrenciler ücretsiz olarak sinemalara götürülerek 'Son Mektup' filmini izlemeleri sağlanacak."

aa