FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan Yargıtay ve Danıştay üyeleriyle ilgili işlemler sürüyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe teşebbüsüne ilişkin başlattığı soruşturmada, 140 Yargıtay, 48 Danıştay, 5 Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyesi hakkında gözaltı kararı çıkarılmasının ardından üyelerden bir kısmı dün ve önceki gün gözaltına alındı. Üyelerin Yargıtay ve Danıştay'daki odalarında da aramalar yapıldı.

Polis ekipleri, arama ve gözaltı işlemlerine bugün de devam etti.

Yargıtay ve Danıştay'ın giriş nizamiyeleri önünde sabahın erken saatlerinden itibaren bekleyen polis ekipleri, kurumlara giriş yapan üyeleri, ellerindeki listelerden kontrol ederek içeri alıyor.

Listede ismi bulunan yüksek yargı mensupları hakkında gözaltı işlemi uygulanıyor.

Bu üyelerin odalarındaki aramalar da polis ekiplerince devam ediyor.

Yargıtay ve Danıştay'a, aramalar nedeniyle personel dışında kimse alınmıyor. Yargıtay personeli, üyelerin odalarına kesinlikle girmemeleri konusunda uyarılıyor.

Zonguldak'ta gözaltına alınan savcı ve hakim sayısı 21'e yükseldi
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, darbe girişiminin ardından haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların yakalanması için Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince başlatılan çalışma sürüyor.

Bu kapsamda, kentte 3 hakim ve savcı daha gözaltına alındı. Şüpheliler, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü. Böylece, gözaltına alınan hakim ve savcı sayısı 21'e ulaştı. 

FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili dün 9 savcı ve 9 hakim gözaltına alınmıştı.

Balıkesir'de 6 hakim ve savcı tutuklandı
Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, hakimler Sinan Güven, Nurcan Gümüş ve Mehmet Köroğlu ile Cumhuriyet savcıları Volkan Özdemir, Ahmet Dilfuruz ve Selim Korkut, güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğündeki ifadelerinin ardından adli makamlara sevk edilen 6 hakim ve savcı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Haklarında yakalama kararı çıkarılan Cumhuriyet savcıları M.Ş, İ.E. ve Y.Ö'nün ise arandığı bildirildi.

Kırıkkale'de gözaltına alınan 6 hakim ve savcı tutuklandı
Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda dün gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen biri kadın 5 hakim ve bir savcı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Ekiplerin, zanlıların adreslerinde aramalara devam ettiği öğrenildi.

Van'da 15 hakim ve savcı gözaltına alındı
Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili Van Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı alınan 37'si adli, 16'sı idari toplam 53 hakim ve savcıdan 15'i daha gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında kentte daha önce de 18 hakim ve savcı gözaltına alınmıştı. Böylelikle gözaltına alınan hakim savcı sayısı 33'e yükseldi. Haklarında gözaltı kararı bulunan 20 hakim ve savcının yakalanması için operasyonlar sürüyor.

Sakarya'da, 5 adli ve idari yargı mensubu daha gözaltına alındı
Alınan bilgiye göre, darbe girişiminin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Sakarya'da yargı mensuplarına yönelik operasyonlar devam ediyor. 

Hakkında arama kararı çıkartılan 5 adli ve idari yargı mensubu daha gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, emniyete götürüldü. 

Böylece Sakarya'da gözaltına alınan hakim ve savcı sayısı 23'e ulaştı.

Sakarya'da 30 adli ve idari yargı mensubu hakkında soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

Osmaniye'de 3 hakim ve savcı tutuklandı
Alınan bilgiye göre, FETÖ'nün darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturmada Osmaniye'de haklarında gözaltı kararı verilen 12 savcı ve hakimden 4'ü yakalandı. 

Emniyette yapılan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 2 hakim ve 1 savcı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, 1 savcı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Afyonkarahisar'da 11 hakim ve savcı tutuklandı
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, HSYK'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 hakim ve savcıdan 11'i, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Mahkemeye çıkarılan 7 hakim ile 4 savcı, tutuklanarak Afyonkarahisar E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Gözaltında bulunan 2 hakim ve savcının emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.