SAKARYA - Emre Ayaz  - Onur Orhan - AA

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki göstermek için gittiği valilikte askerlerin silahından çıkan kurşunla yaralanan muhasebeci Ali Önkol, "Tek bir kuşkum olmaz yine olsun yine giderim." dedi.

Ali Önkol (26), FETÖ'nün 15 Temmuz gecesi darbe girişimine tepki göstermek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın halkı meydanlara çağırmasıyla Sakarya Valiliğine gitti.

Burada darbe girişiminde bulunan askerlerin ateş etmesiyle kasığından giren ve kalçasından çıkan mermi sonucu yaralanan Önkol'un, Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine devam ediliyor.

Üç gün Yoğun Bakım Servisinde kalan ve şu an Genel Cerrahi Servisinde tedavisi süren Önkol, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz gecesi halkı meydanlara çağırmasıyla Sakarya Valiliğine gittiklerini söyledi.

Devletin güçlü olduğu zaman milletin daha güçlü olacağını belirten Önkol, milletin de bu derste kendisini çok iyi temsil ettiğini ve eskiye döndürmeye çalışanlara direndiğini dile getirdi.

3 gün yoğun bakımda kaldı
Önkol, valiliğe gittiğinde zaten halkın askerlerin büyük bir bölümünü etkisiz hale getirdiğini vurgulayarak, "Askerler orada karşımızdaydı zaten. Valiliğin kapısının önünde duran birkaç asker vardı. Onların 5 metre uzağındaydım. Yapmış oldukları ateş sonucu kasık bölgemden girdi mermi kalçamdan çıktı, o şekilde yaralandım." şeklinde konuştu.

Yaralandıktan sonra 3 gündür yoğun bakımda kaldığını anlatan Önkol, "Devletimizin hastanede verdiği hizmetten çok memnunum. Oradaki sağlık görevlisi arkadaşlara çok dua ettim, Allah razı olsun. Çok emekleri var üzerimde hala ilgileniyorlar." ifadelerini kullandı.