Metal ve madencilik sektöründe büyümesini sürdüren Yıldırım Holding, ABD’de faaliyet gösteren Bear Metalürji Şirketi’ni Fransız madencilik grubu Eramet’ten satın aldı. 8 Eylül’de ABD’nin Ohio eyaletinde yapılan ihaleye katılan Yıldırım Holding, metal ve madencilik sektörünün global devlerini geride bırakarak 7 milyon 925 Bin ABD Doları bedelle şirketin yeni sahibi oldu.

3 Milyon ABD Doları bedelle başlayan ihalede Glencore, AMG ve Sider Alloys gibi metal endüstrisinin global devleri ile çekişen Yılmaden Holding, ihalede en yüksek teklifi verdi ve Bear Metalürji’nin tüm varlıklarını almaya hak kazandı.

Krom ve ferrokrom alanında Türkiye, İsveç, Rusya ve Kazakistan’da maden ve fabrikaları bulunan Yılmaden Holding, Bear Metalürji satın almasıyla birlikte ferrovanadyum (FeV) ve ferromolibden (FeMo) pazarına da giriş yapmış oldu. Bear Metalürji’nin ürettiği ferrovanadyum ve ferromolibden alaşımları, (demir çelik endüstrisinde) yüksek alaşımlı çelik üretiminde kullanılan değerli metaller olarak biliniyor. Bu satın almayla birlikte dünyanın en büyük dördüncü krom üreticisi olan Yılmaden Holding, demir alaşım ürünleri portföyünü de genişletmiş oldu.

1990 yılında kurulan Bear Metalürji Şirketi, demir alaşımları sektöründe yüksek kaliteli ürünleri ve teknolojisiyle tanınıyor. Fabrikada yüzde 85’e kadar vanadyum oranına sahip ferrovanadyum ve yüzde 70’e kadar molibden oranına sahip ferromolibden alaşım üretilebiliyor. Hammadde olarak cüruf ve geri dönüşüm için toplanan petrokimya katalistlerini kullanan şirket, geri kazanım teknolojisiyle yüksek kaliteli ürünler elde ediyor. Bear Metalürji’nin Yıldırım Holding’e devir işlemlerinin tamamlanmasının ardından verimlilik artırma ve maliyet düşürme çalışmaları başlayacak.