Uluslararası aylık ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekovitrin tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Yılın Starları Ödül Töreni, 2 Temmuz tarihinde İstanbul WOW Hotel Convention Center’da gerçekleştirildi. 500’e yakın davetlinin katıldığı Yılın Starları Ödül Töreni, Avrupa ülkelerinden, Türk Cumhuriyetleri’nden, Ortadoğu’dan ve Türkiye’den iş, siyaset, bürokrasi, eğitim ve sanat dünyasından önemli isimleri buluşturdu. 
Ekovitrin okuyucuları tarafından "Yılın Bakanı" seçilen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, "Yılın Meslek Örgütü" seçilen Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Yılın STK'sı" seçilen TÜSİAD'ın Başkan Yardımcısı Şükrü Ünlütürk, "Yılın Belediye Başkanı" seçilen Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, "Yılın Sanayicisi" seçilen Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Yılın Üniversitesi" seçilen İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın, Özdilek Gurubu'nun Başkanı Hüseyin Özdilek, Yıldız Holding Genel Müdürü Bahar Erbengi, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Konukoğlu, Azerbaycan İş Adamları Derneği Başkanı Cemal Yangın, MÜSİAD Lojistik Sektörü Başkanı Emin Taha, Daikin Pazarlama Müdürü Murat, Kurt Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, Selam Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Artuğ, Avrasya Hospital Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Hüseyin Urlu, Franchising Derneği Üyeleri, TİM Yönetim Kurulu Üyeleri ile İhracatçı Birlikleri Başkanları seçkin davetliler arasında yer aldı.

ZEYBEKCİ: BU ÖDÜL BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ONUR
Ekovitrin okurları tarafından Yılın Bakanı seçilen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Aldığım ödül benim için büyük bir onurdur. Beni ödüle layık gören Ekovitrin okurlarına teşekkür ediyorum” diye 
konuştu. Ekovitrin’in iş dünyasından sanayiye, markalardan uluslararası iş insanlarına kadar geniş bir alanda başarı sağlayan isim ve kurumları bir araya getirdiğini söyleyen Bakan Zeybekci, “Ödüllendirme ve teşvik etmek herkesin içinde, eleştirmek ise baş başa yapılmalı kuralını başarıyla uyguladığı için Ekovitrin’e ayrıca teşekkür ediyorum. Teşvik edilen her iş adamımız, yatırımcımız bu ülkenin başarısına katkılar sağlıyor” ifadelerini kullandı.




ABACIOĞLU: İLKEMİZ POZİTİF YAYINCILIK YAPMAK
Törenin açılış konuşmasını yapan Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Abacıoğlu, yılın starları seçilen isim, kurum ve kuruluşları tebrik etti ve 30 yıldır ekonomi basını içinde yer aldıklarını, Türkiye’nin dışa açılımını, ekonomideki gelişmeleri yerinde izlediklerini ifade ederek, Türkiye’nin bölgede komşularıyla, Avrupa Birliği, Ortadoğu ve dünyada yeni ortaklıkların oluşturması gerektiğini vurguladı. Abacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekovitrin dergisi, 15 yıldan bu yana istikrarlı bir şekilde yayın hayatını sürdürüyor. Ekovitrin Ailesi olarak bugünlere ulaşmaktan son derece mutlu ve gururluyuz. Pozitif yayıncılık yapmak, milletimizin moral değerlerini yükseltmek bizim ana ilkemizdir. Yatırıma, üretime ve emeğe saygı duyuyoruz. Bu ülkeye yatırım yapanları destekliyoruz. Dürüst iş adamına, yöneticiye, bürokrata, siyaset ve devlet adamına büyük saygı duyuyoruz.”

ÖZATA: EKOVİTRİN’İN SESİNİ TÜM DÜNYAYA DUYURACAĞIZ
Kamuran Abacıoğlu’nun ardından konuşan Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ekovitrin Genel Müdürü Şeref Özata ise, uluslararası aylık ekonomi haber dergisi olan Ekovitrin’in Avrasya bölgesinde en fazla tanınan ekonomi haber dergisi olduğunu söyledi. Özata, Ekovitrin’in 15 yıldır yayın hayatını başarıyla sürdürdüğünü ve bugün itibarıyla 12 ülkede temsilciliği bulunduğunu kaydetti. “Ulusal düşün, global çalış” ilkesi doğrultusunda Ekovitrin olarak yeni bir yola girdiklerini söyleyen Özata, “Ekovitrin sesini tüm dünyaya duyurmak amacıyla önümüzdeki aylarda 120 ülkede 40bin satış noktasında Türkçe konuşan soydaşımıza, İngilizce olarak da 1.8 milyar insanın yaşadığı geniş bir coğrafya ulaşmış olacak” diye konuştu. Özata, sözlerine şöyle devam etti: “İstikrarlı ve objektif bir yayın politikası izleyen Ekovitrin, pozitif yayıncılık ilkesi ile tüm sektör ve girişimcileri destekliyor. Yurt içi ve yurt dışından törenimize katılarak bizleri onurlandıran tüm misafirlerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

KOÇAK: BAŞARILI OLAN HER ZAMAN KAZANIR
Bu yıl 14’üncüsünü gerçekleştirdiğimiz geleneksel “Yılın Starları Ödül Töreni”nin uluslararası bir platform niteliğinde olduğunu söyleyen Ekovitrin Medya Grubu Yönetim Kurulu üyesi ve Ekovitrin Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Bilal Koçak ise şöyle konuştu: “Ekovitrin, Yılın Starları Ödülleri törenleriyle, Türkiye ve yurt dışındaki başarılı iş adamlarımız arasında bir köprü kuruyor.  Yılın Starı seçilen kişi, kurum ve kuruluşları Ekovitrin adına içtenlikle tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum. Başarılı olan her zaman kazanır. Türkiye, son 13 yılda başarılı bir grafik çizerek dünyanın en önemli ülkeleri arasında yerini aldı. Ancak, 7 Haziran sonrasında Türkiye'nin önüne yeni bir denklem çıktı. Şimdi siyasilere düşen, bu denklemi çözüp, başarıyı devam ettirmektir. Ekonomimiz ve Türkiye'nin yakın çevresinde olup bitenler bir istikrarsızlığı, bir yönetim boşluğunu kaldıramaz.  Türkiye, hem kendi bekası için, hem bölgesinin istikrarı için güçlü olmak zorundadır ve Türkiye bu güce sahiptir.”
Yılın Starı seçilenler,  uzun soluklu bir anket sonucunda Ekovitrin okuyucuları tarafından belirlendi. Anket çalışması, Ekovitrin dergisiyle birlikte ve eş zamanlı olarak www.ekovitrin.com haber sitesinde yer alan formlar doldurularak yapıldı. Dünyanın hemen her tarafından katılımlar gerçekleştiği için bu anket çok geniş katılımlı bir kamuoyu araştırması özelliğini de taşıyor. 2014 Yılın Starları, 310 bin 202 oy kullanılarak belirlendi. Yılın Starları Ödülü, ekonomi, iş ve siyaset dünyasının Oscar’ı niteliği taşıyor.

İŞTE 2014 YILININ STARLARI
Yılın Siyaset Adamı: Ahmet Davutoğlu
Yılın Bakanı: Nihat Zeybekci
İş Dünyası Liderlik Ödülü: 
Murat Ülker
Hüseyin Özdilek
Recep Konuk
Yılın İş Adamı: Orhan Cemal Kalyoncu
Yılın İş Kadını: Berna İlter
Yılın Sanayicisi: Adil Konukoğlu
Yılın Girişimcisi: Erbakan Malkoç
Yılın Genç İş Adamı: Veysel Memiş
Yılın CEO’SU: Ali Fuat Taşkesenlioğlu
Yılın Bürokratı: Murat Kurum
Yılın Belediye Başkanı: Doç. Dr. Lütfü Savaş
Rusya Federasyonu’nda Yılın Başarılı İş İnsanı: Haluk Yıldız
Avrupa’da Yılın Başarılı İş İnsanı: İsa İlyasoğlu
Balkanlar’da Yılın Başarılı İş İnsanı:Ömer Süsli
Türk Cumhuriyetleri’nde Yılın İş Adamı: Rafık Karayev
Çevreci Sanayici: Erdoğan Erdem
Yılın KOBİ’si: NSA Optik
Yılın Sağlık Kuruluşu: Hospitadent
Turizm Sektöründe Yılın Yatırımı: Otel Bera Ankara
Gayrimenkul Sektöründe Yılın Projesi: Tema İstanbul
Yılın Üniversitesi: İstanbul Aydın Üniversitesi
Yılın Markası: Gönül Kahvesi
Yılın Teknoloji Markası: Sunny
Yılın İnovasyon Projesi: Mega Grup
Yılın İhracatçısı:  Vestel
Yılın Meslek Örgütü: TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi)
Yılın Bankası: TEB
Yılın Yayın Kuruluşu: TRT
Yurt Dışında En İyi Yatırımı Ödülü: TAV / Tunus Enfidha- Hammamet Havalimanı
Yılın STK’SI: TÜSİAD (Türk Sanayici ve İşadamları Derneği)

Onur Ödülleri
Tataristan Cumhurbaşkanı Sn. Rustam Minnikhanov 
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sn. Almazbek Atambayev 
Karadağ Cumhurbaşkanı Sn. Filip Vujanović