Yıldız Holding, mevcut mentorluk sistemine “Usta & Çırak Buluşmaları” ile yeni bir yaklaşım getirdi. Geçmiş ve geleceği buluşturan Usta& Çırak Buluşmaları, “Ustadan Çırağa” (Grup Mentorluğu) ve “Çıraktan Ustaya” (Tersine Grup Mentorluğu) olmak üzere iki programdan oluşuyor. Çıraktan Ustaya Programı, gençlerin yeni yaklaşımları ve bakış açıları ile üst yönetimin ilgili içgörüler elde etmesini sağlarken; Ustadan Çırağa Programı, gençlerin, üst yönetimin bilgi ve tecrübesinden yararlanmasını sağlıyor. 
İlk pilot uygulama olan “Çıraktan Ustaya” Programı, 12 usta ve 36 çırak ile başladı. İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü, bu pilot uygulamadan sonra 2015 yılında daha fazla çırak ve usta ile programın yaygınlaştırılmasını planlıyor. Programın danışmanlığını ise Evrim Kuran yapıyor.
Çıraktan Ustaya Programı, 1985 ve sonrası doğumlu çalışanları liderlerle bir araya getirerek, yeni kuşak tarafından takip edilen iş gündeminin,  teknolojik gelişmelerin yanı sıra yeni nesil tüketici ve liderlik yaklaşımlarının paylaşılmasını sağlıyor. Bu kapsamda liderlerin gençlerin bakış açısını anlayarak onlardan ilham almaları da sağlanmış oluyor. Altı ay süren programda çıraklar ve ustalar ayda bir görüşme yapmak üzere toplam 6 buluşmada bir araya geliyorlar. 

Ustadan Çırağa Programı, gençleri üst yönetimden bir liderle bir araya getirerek gençlerin liderlerin deneyimlerinden faydalanmayı, ve hedeflenen gelecek için onlara ilham vermeyi amaçlıyor. Dört ay süren programda çıraklar ve ustalar ayda bir görüşme yapmak üzere toplam 4 buluşmada bir araya geliyorlar.
Yıldız Holding İK Strateji ve Sistem Geliştirme Grup Direktörü İdil Şeker, “Bu yıl farklı vesilelerle, Y Kuşağı gençlerimizin seslerini duyabileceğimiz, işleri onların gözünden görebileceğimiz fırsatlar yakaladık. Genç Platform üyeleri başta olmak üzere, pek çok arkadaşımız önerileriyle ve kreatif fikirleriyle holdingimize katma değer sağladılar. Bu fırsatlara bir yenisi de “Usta & Çırak Buluşmaları” ile eklendi. Program, hem mevcut çalışanlarımız, hem geleceğin Yıldız Holdinglilerine önemli faydalar sağlayacak; kuşaklararası diyaloğun artmasına, sosyal bağın güçlenmesine destek olacak” dedi.

Usta&Çırak Buluşmaları ile hayata diğer kuşakların penceresinden bakabilmeyi mümkün kılabilmenin yanı sıra, hem daha işbirlikçi hem de daha inovatif bir kültür oluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Şeker, “Yıldız Holding olarak deneyimli ve ilham verici liderlerle, başarılı ve parlak gençlere sahibiz. Geleceğin liderleri olan gençlerle bugünün liderlerini bir araya getirdik çünkü, geleceğimiz bugünün gençlerinin elinde… Şimdi yeni bilgi ve deneyimleri gençlerle birlikte üretme zamanı…” şeklinde konuştu.
Usta&Çırak Buluşmaları danışmanı Evrim Kuran; “Yıldız Holding Usta &Çırak Buluşmaları, kuşaklar arasında köprüler kurmamıza olanak tanıyan, geçmişin köklerini, bugünün gerçeği ve geleceğin düşleriyle buluşturan tasarımıyla hem deneyimli yöneticilere hem de kariyer yolculuğunun başındaki genç arkadaşlarımıza ilham verecek olan bir uygulama. Yıldız Holdingli ustalar ve çırakların süreci ne kadar ciddiye aldıklarını ve önemsediklerini görmek, bu buluşmaların beklentilerin ötesinde değer katacağına dair ışık yakıyor. Bu yolculukta ilerleyen dönemlerde daha fazla Yıldız Holdinglinin yer almasını diliyorum” diye konuştu.