Fransız otomotiv devi, çevre bilinci ve duyarlılığı yüksek kurum ve kuruluşların daha çevreci bir gelecek adına aynı çatı altında buluşacağı II. Karbon Zirvesi’nde mükemmellik değerlerini katılımcılarla paylaşacak.

“Çevre hassasiyeti yüksek araçlar üretmeye devam edeceğiz”
Peugeot Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Akın, tüketicilerin beklentileri ile çevre hassasiyetinin dengelenmesi adına çok sayıda yeni teknoloji geliştiren bir yapıda olduklarını söyledi.
Sınıfının en etkin ‘kirlilik önleme’ teknolojilerine sahip araçlarını üretirken sürüş keyfi, üst düzey performans ve düşük yakıt tüketimi gibi değerlerden taviz vermediklerinin de altını çizen Akın, şöyle devam etti:
“Yeni Peugeot 308 BlueHDi modeliyle sınıfının standartlarını yeniden belirleyen bir araç üretmekle kalmadık aynı zamanda segmentinde en düşük karbon salınımına ve şehir dışında 3,3lt/100km ile yine en düşük yakıt tüketimine sahip bir araca ulaştık. Peugeot 308 BlueHDi segmentinin kendi silindir hacmi ve aktarım grubunda sınıfının lideri unvanını kazandı. Böylece hem çevreci, hem ekonomik, hem de yüksek performanslı araçlar üretilebileceğini de göstermiş olduk.”

II. İstanbul Karbon Zirvesi
Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği tarafından bu yıl ikinci kez düzenlenen Karbon Zirvesi, sürdürülebilirlik alanında markalaşmış olan; üst düzey devlet yetkililerinin, akademisyenlerin, özel sektörden firmaların katkılarıyla düzenlenecek. II. İstanbul Karbon Zirvesi, 2-3 Nisan tarihlerinde Grand Cevahir Hotel & Convention Center’da kapılarını açacak.