GAZİANTEP (AA) - Yeni Dünya Vakfı Genel Başkanı Mehmet Göksu, "Sadece Müslümanlığa değil insanlığa hizmet etmek bizim en temel vazifemizdir ve dolayısıyla vakıflarda doğrudan insan merkezli çalışmalar olduğu için gerçekten her zaman insanları mutlu eden bir kuruluşlardır" dedi.

Göksu, vakfın Gaziantep şubesi tarafından bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, vakfın yapısı ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vakıfların sadece maddi değerlerden ibaret olmadığını belirten Göksu, nitelikli insan gücünün paradan daha değerli olduğunu ifade etti. 

Herkesin kendi mesleğinin yanında mutlaka bir sivil toplum kuruluşuna veya bir vakfa üye olması gerektiğini söyleyen Göksu, tarihte birçok devlet teşkilatının vakıflar aracılığıyla gerçekleştirildiğini anlattı.

Vakıfları bir akarsuya benzeten Göksu, şunları kaydetti:

"İnsan vefat etse de yapmış olduğu hayırlar devam ettikçe insanlar onu rahmetle yad eder. Sadece Müslümanlığa değil insanlığa hizmet etmek bizim en temel vazifemizdir ve dolayısıyla vakıflarda doğrudan insan merkezli çalışmalar olduğu için gerçekten her zaman insanları mutlu eden bir kuruluşlardır. Ülke olarak son yıllarda büyük projelere imza attık ama şunu gördük ki insana yatırım yapılmadıkça bu yatırımların da kıymeti yoktur. Her şey insan içindir, insanla başlıyor ve insanla bitiyor."

Vakfın İl Temsilcisi Ahmet Çelik de 6 ay önce ilde temsilcilik açtıklarını ve çalışmalarına hemen başladıklarını belirtti. 

Kentte özellikle ortaokul ve üniversite öğrencilerine yönelik sportif, kültürel çalışmalar yaptıklarını dile getiren Çelik, amaçlarının bilinçli ve vatanını seven bir gençlik yetiştirmek olduğunu kaydetti.

Herkesin bu hizmetin ucundan tutması gerektiğine inandıklarını belirten Çelik, "Vakıf, hizmeti karşılıksız vermenin adıdır. Zengin ile fakir arasında kurulan bir köprüdür. İslam kültüründe vakıfların önemini hepimiz biliyoruz. İlimiz ve ilçelerimizde özellikle öğrencilerimize yönelik çalışmalara önem veriyoruz. Onlara çeşitli burslar veriyoruz." diye konuştu.

Yemeğe, Şahinbey Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Şehitkamil Kaymakamı Ali Dursun ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.