Uşak merkeze bağlı Hacıkadem köyü yakınlarında yaralı bir kızıl şahin bulan Serkan Yıldırım, Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürlüğünü arayarak bilgi verdi. 

Bölgeye giden ekipler, yaralı şahini tedavi için Uşak Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Veteriner Nebahat Avcu'nun kliniğine getirdi. 

Dernek Başkanı Avcu'nun tedavi altına aldığı kızıl şahinin avcılar tarafından vurulduğu, sol kanadında uçmasını engelleyecek şekilde parçalı kırıklar oluştuğu tespit edildi.

Avcu, yaptığı açıklamada "Şahinin kanadı, dört yerinden parçalı olarak kırılmış, ameliyat yapılması gerekli ancak yeniden uçması mümkün olmayabilir" dedi. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar Uşak Şube Müdürü Hüseyin Tekin ise yaralı şahini bulan Yıldırım'a duyarlılığından dolayı teşekkür etti. 

Bu yıl bölgede 18 yaralı şahin bulunduğunu söyleyen Tekin, "Yaralı şahinlerin tamamı, tedavi edildi. Uçabilecek kadar iyileşenler, doğaya bırakıldı. Kendi hayatını doğada devam ettiremeyecek kadar kötü olanlar, hayvanat bahçesine konuldu. Avcıları, doğa dostu bu hayvanları vurmamaları konusunda uyarıyorum" diye konuştu.