İSTANBUL (AA) - METİN TOKGÖZ- Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Boğaziçi Köprüsü'nde yaralanan Yüksel Akın, "Polisler bana buranın tehlikeli olduğunu ve uzaklaşmam gerektiğini söyledi. Ben geri dönmedim." dedi.

Akın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişimini televizyonlardan öğrendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara çağrısı üzerine, evinde namaz kıldıktan sonra eşi Refia, kızları Şeyda ve Merve ile birlikte Boğaziçi Köprüsü'ne doğru hareket ettiğini belirten Akın, şöyle konuştu:

"Altunizade'ye ulaşmamızın ardından köprü istikametine doğru yürümeye devam ederken darbeci askerler zırhlı araçlardan ateş etti. Ambulanslarla yaralıların götürüldüğünü öğrendik. Buna rağmen köprüye doğru hareket ederek, köprü girişindeki polis noktasına ulaştık. Orada da ateş edildiğini gördük. Polisler bana buranın tehlikeli olduğunu ve uzaklaşmam gerektiğini söyledi. Ben geri dönmedim. 'Bu iş bitmeden buradan ayrılmam' dedim."

Akın, köprünün üzerine doğru yürürken gözünün önünde 4 kişinin vurulduğunu ifade ederek, "O arada ben de yere düştüm. Yerdeyken üzerimize mermi yağmaya devam etti. Ben de sol bacağımdan iki mermi isabet almışım." diye konuştu.

- "Milletin tankıyla, silahıyla millete saldırdılar"

Yüksel Akın, yaralandığı için hastaneye götürülmek istendiğini ancak olaylar bitmeden bulunduğu noktadan uzaklaşmayı kabul etmediğini dile getirerek, şunları anlattı:

"Diğer yaralıları kurtarmaya çalıştım. Yaralı bacağımla mücadeleye devam ederek, diğer vatandaşlarla birlikte bir tankı teslim aldık. Daha sonra Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesine götürüldüm. İlk tedavim burada yapıldı. Şu anda topuğumda kurşun parçası var. Kendi isteğimle hastaneden çıktım. Bir hafta sonra ameliyat olacağım. Şu anda tekerlekli sandalyeyle hayatımı sürdürüyorum."

Akın, 12 Eylül 1980 darbesini de yaşadığını aktararak, "Darbeler ülkemize bir şey kazandırmaz. 80 darbesi sonrası ülkemiz çok geriye gitti. Ancak bunların yaptığı farklı bir şeydi. Asker içerisindeki bir takım vatan hainleri milletin olan tank ve silahla millete saldırdı. Bu kabul edilemez. Bu darbe girişiminin tüm sorumluları en kısa zamanda adalet önüne çıkarılarak en ağır cezaya çarptırılmalıdır." ifadelerini kullandı.