İçmeler Mahallesi'ndeki bir tersanede, 2007 yılında, bir İngiliz iş adamının siparişi üzerine başlanan teknenin yapımı, iş adamının 2008'de iflas etmesi nedeniyle durduruldu. Yapımına yaklaşık 4 yıl ara verilen tekne, bir süre sonra, PTT 1. Lig ekiplerinden Adanaspor Kulübü'nün eski başkanlarından iş adamı Şevki Adalı tarafından satın alındı.
Yapımına yeniden başlanılan tekne, yaklaşık 8 yılda tamamlandı. "Zanziba" ismi verilen yelkenliyi denize indirmek için Ethemoğlu Tersanesi'nde tören düzenlendi.

Tersane sahibi İsmail Özyurt, gazetecilere yaptığı açıklamada, zor olanı başardıklarını söyledi. 

Teknenin ekonomik kriz döneminde ve zor şartlarda yapıldığını anlatan Özyurt, "40 metrelik lamine bir tekne. İstanbul'da, Adalı Grubu'na ait. Tekneyi 8 yılda tamamladık, bugün de denize indirmenin mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Törene katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ise Bodrum'un ustalarının bir mutluluğuna daha şahit olduklarını kaydetti. 

Teknenin yapımında emeği geçenlere teşekkür eden Kocadon, "Bunlar bizim gururumuz. Bodrum'un sahip çıkması gereken değeri. Bu tekneler karada olduğu kadar, denizde de turizme büyük ölçüde katkı sağlıyor. Bu güzel eseri yapan İsmail Özyurt ustamıza da teşekkür ediyorum. İçmeler bölgesi, Türkiye ekonomisine katkısını sürdürmeye devam edecek. Bu kültüre sahip çıkmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 saat süren ve çok sayıda tersane çalışanının görev aldığı çalışmanın ardından tekne, kızak yardımıyla denize indirildi.

Törene, teknenin sahibi iş adamı Şevki Adalı da katıldı.