SİVAS (AA) - Kıbrıs Gazisi Veyis Kalkan Sivas'ta, Gürcü Turna da Şarkışla ilçesinde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı "demokrasi nöbetlerini" sürdürüyor.

Türk bayrağıyla süslediği ATV motoruyla her akşam Cumhuriyet Meydanı'na gelen 63 yaşındaki Kalkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, demokrasi nöbetine destek vermek için halkın arasında yer aldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci talimatına kadar meydandaki yerini alacağını dile getiren Veyis Kalkan, "Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun, onun çağrısıyla vatandaşlarımız vatan nöbetine çıktı." dedi. 

Darbe girişiminin ilk günü Cumhuriyet Meydanı'na geldiğini anlatan Kalkan, "Ezanlar okundu, valimiz ve komutanımız konuşma yaptı. Ben böyle bir darbe girişimi görmedim. Düşman olsa böyle atış yapmazdı, bu kadar zayiat vermezdik. Kendi vatandaşımız, kendi toprağında yaşayan subayımız bize düşmanlık yapıyor. Düşman olsa bize bu kadarını yapmazdı." diye konuştu.

Darbe girişiminin etkilerinin en çok Ankara ve İstanbul'da olduğuna değinen Kıbrıs Gazisi Kalkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelecek ikinci talimata kadar vatandaşları meydanları boş bırakmamaya davet etti. 

- "Yaşlıyım alamam, kalsın vatana"

Şarkışla ilçesinde yaşayan 78 yaşındaki Gürcü Turna da demokrasi nöbetine destek verdi.

Gülsu Meydanı'nda elinde Türk bayrağı ile FETÖ'nün darbe girişimine karşı tutulan nöbete katılan Turna, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı çok sevdiğini söyledi.

Turna, Erdoğan'a sevgisini yazdığı şu şiiri okuyarak dile getirdi:

"Harp oluyor diyorlar acep essah mı ola

Ben Allah'a yalvardım yardımı olur sana

Yaşlı olmasaydım varırdım yanına

Başbakan da aylık bağlamış bana

Yaşlıyım alamam, kalsın vatana."