ELAZIĞ - BESTAMİ BODRUK / VOLKAN KAŞİK

Karayolları Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan ve "21. yüzyılın Ferhatları" olarak nitelendirilen yaklaşık 40 bin işçi, türkülere konu olan geçit vermez dağlarda tüneller açarak ülkenin ulaşım ağının genişlemesine katkı sağlıyor.

Adana, Samsun ya da Elazığ'daki ailelerini bırakıp ekmek parası peşinde koşan ve her biri ayrı bir hikayenin kahramanı olan binlerce tünel işçisi, aylarca sıcak yuvalarından ve sevdiklerinden uzakta, mesafelerin kısalması için mücadele veriyor.

Türkiye'nin dört bir yanındaki sarp dağların bir yakasından girip diğer yakasından çıkan "21. Yüzyılın Ferhatları" tünel işçileri, yüreklerinde taşıdıkları vatan sevgisiyle aşılmaz dağları delerek ırak yerleri yakın ediyor.

"Vatan için dağları deliyoruz"

İşini şevkle yapan Adanalı Adem Köse (43) 3 yıldır çalıştığı tünelde elektrik işlerine bakıyor.

Gurbette olduğu için çocuklarını özlediğini dile getiren ancak "hayat devam ediyor" sözünü ekleyen Köse, yaptığı işin önemini şöyle aktardı:

"Ferhat, Şirin için dağları deldi. Bizler de vatan için dağları deliyoruz. Sonuçta insanımız, halkımız faydalanacak. Onlar için hizmet ediyoruz. Bizler de onların Ferhatlarıyız."

"Hedef 2023 yılında 470 tünel"

Rekorlara ve başarılara doymayan işçiler, Cumhuriyet'in 100. yılında tünel sayısını 470'e yükseltmek için gece gündüz demeden çalışıyor. 2023 vizyonu ile Türkiye'nin yol haritasını da değiştirecek olan "21. yüzyılın Ferhatları", bittiğinde toplam uzunlukları 700 kilometreye ulaşacak bu tünellerle 571 kilometrelik yolu kısaltıp 3 bin 23 dakikalık zaman tasarrufu sağlayacak.