Van'ın İpekyolu ilçesindeki Vali Ali Cevdetbey İlkokulu'na, terör örgütü yandaşlarınca ikinci kez molotofkokteylli saldırı düzenlendi. 
Alınan bilgiye göre, İpekyolu ilçesi Bostaniçi Mahallesi'ndeki üç katlı okula gece saatlerinde terör örgütü yandaşlarınca gerçekleştirilen saldırıda, okulun sınıfları, öğretmen ve müdür odasında yangın çıktı.

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince söndürülen yangında, sınıfların yanı sıra müdür ve öğretmenler odası kullanılamaz hale geldi.

Saldırganların, okulun dışında bulunan güvenlik kameralarını etkisiz hale getirmek amacıyla kameraya molotofkokteyli attıktan sonra tüm camları kırdığı öğrenildi.

- "Bölge insanları adına saldırganları kınıyorum"

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, olayın ardından okula gelerek, incelemelerde bulundu.

Okullara saldırmanın kimseye bir fayda sağlamayacağını belirten Yavuzer, son zamanlarda okullara yönelik saldırılarla sürekli karşı karşıya kaldıklarını ifade ederek, "Çocuklarımızın ilim, irfan yuvalarına saldırılar düzenleniyor. Bu eğitim düşmanlığıdır. Bu insanlarımızın cahil kalmasını isteyen zihniyetlerin çabasıdır. Bu tür saldırıların kimseye faydası yoktur. Öğrencilerimizin eğitimi engellemek kimsenin hakkı değildir. Bu olayı yapanları bölgemizin insanları adına kınıyorum" diye konuştu.

Okulda ilk belirlemelere göre 200 bin liranın üzerinde maddi hasarın meydana geldiğini, diğer okullarla zararın 1 milyon lirayı aştığına dikkati çeken Yavuzer, kısa sürede bu okulları tadilattan geçirerek eğitim öğretim dönemine yetiştireceklerini kaydetti.

Aynı okula iki gün öncede bombalı ve molotofkokteylli saldırı düzenlendiğini anımsatan Yavuzer, okulun dün gece daha bilinçli ve profesyonelce yakılmaya çalışıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"İdare kısmı ile sınıflarımız çok ağır hasar aldı. İnternet, elektrik ve telefon tesisatı ile donanımımız tamamen yandı. Aynı şekilde başka okullarımızda da ciddi hasarlar meydana geldi. Yeni yaptığımız bir okula, gece kimliği belirsiz kişiler girip tüm tesisatı yerinden sökerek okula zarar verdi. Bunlar çocuklarımızın cahil kalmalarını istiyorlar. Bu çocukların geleceğini karartmak isteyen güçler, neye hizmet ettiklerini anlayamadan bu çocukların geleceklerini karartmaya çalışıyorlar. Veliler geliyor ve 'biz çocuklarımızı nereye göndereceğiz' diye soruyor. En kısa zamanda bu kurumlarımızı eskisinden daha güzel hale getireceğiz. Bu insanlar çocuklarımızın gündüzünü geceye çevirmeye çalışıyor, onların cahil kalmasını istiyor. Halkımızla, velilerimizle, çocuklarımızla el ele vererek bu işin üstesinden gelmeyi başaracağız."