İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün, kentin tanıtılmasında farkındalık oluşturmak amacıyla geçen yıl toplantıyla aldığı kararın ardından başlattığı klip çekimlerinde sona yaklaşıldı.
Aralarında, TRT Ankara Radyosu Ses Sanatçısı Emel Taşçıoğlu, TRT İstanbul Radyosu Saz Sanatçısı İlhan Mendeş'in de bulunduğu 83 ses ve saz sanatçısı, "Bizim eller ne güzel eller", "Ali Paşa ağıtı", "İskeleden çıktı devenin ucu", "Yeni hamamın üstüyem", "Ay dilbere" (Kürtçe)', "Kalkın durnam kalkın Van'dan sökülün", "Giderem Van'a doğru" türkülerini seslendirdi.

Yaklaşık bir yıldır süren çalışmaların sonunda seslendirilen türküler, albümde toplanarak satışa sunulacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, proje sayesinde Van'ın birçok değerini bir araya topladıklarını belirtti.

Kentin güzelliklerini, türküleriyle farklı bir şekilde sunmayı hedeflediklerini ifade eden Aktuğ, şöyle konuştu:

"Van, en eski yerleşim yerlerinden biri. Bunun yanında dünyamızın sayılı doğal güzelliklerine sahip bir coğrafyada bulunması da Van'ı özellikli bir yerde tutmaktadır. Tüm bunlardan dolayı, Van Toplum Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Öğretim Görevlisi M. Murat Oto ve müzik öğretmeni Cahit Engin ile bir araya gelip böyle bir projeyi başlatma kararı aldık. Projeye, profesyonel sanatçılardan, mahalli sanatçılara, amatör müzisyenlerden, müzik öğretmenlerine kadar 83 ses ve saz sanatçısı katıldı. Geçen yılın ekim ayında başlayan çekimlerimizin büyük bölümü bitti."

Projede görev alan 78 Vanlı sanatçının Van'daki müzik ortamlarının tümünden temsilci bulunduracak şekilde seçildiğini anlatan Aktuğ, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak böyle güzel bir çalışmada bulunmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Aktuğ, "Bu kadar kişinin emek ve birikimlerini ortaya koyduğu bu projenin, yakın ve uzak faydaları olacaktır. Bu proje Van'ı ulusal gündeme taşıyacak ve kentin bugününün belgelenmesini sağlayacaktır. Emeklerini bizden esirgemeyen, projemizin her aşamasında bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.