Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, hastaneye kaldırıldı.  AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Mustafa Koç, sabah saatlerinde 112 ambulansı ile Beykoz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kalp krizi geçirdiği anlaşılan Koç'a burada müdahale edildi. İlk müdahalenin ardından Koç, Vehbi Koç Vakfı Amerikan Hastanesi'ne sevk edildi.

Koç Holding'ten açıklama
Koç Holding'in internet sitesinde yer alan açıklamada, "Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa V. Koç, rahatsızlanarak tedavi altına alınmıştır. Tedavisi devam etmektedir. Gelişmelere ilişkin açıklama yapılacaktır" denildi.

Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Mustafa V. Koç’un cenazesi 24 Ocak 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii’nden kaldırılacak ve Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki Aile Kabristanı’na defnedilecektir. Taziyeler, 22 Ocak 2016 Cuma günü itibariyle 7 gün boyunca Elmadağ Divan Oteli’nde saat 16.00 – 19.00 arası kabul edilecektir.

Sabah sporu yaparken fenalaştı
Beykoz Devlet Hastanesi Başhekimi Süleyman Erdoğdu, Mustafa Koç'un sağlık durumuna ilişkin yazılı açıklama yaptı. Koç'un sabah spor esnasında fenalaşıp düşmesi üzerine spor hocası ve yakın koruması tarafından ilk yardım desteği almaya başladığını belirten Erdoğdu, şöyle devam etti:
"Acil 112 ekibi çağrılmış. 15 dakika sonra Beykoz Devlet Hastanesi aciline saat 08.10'da ulaştırılmıştır. Hasta ilk geldiğinde siyanoze, asistoli halinde idi. Acilen entübe edilerek resistasyon başlandı. 1 saat sonra Amerikan Hastanesi'nden gelen kendi doktor ekibiyle birlikte kalp akciğer pompasına bağlanarak saat 10.10'da hastanemiz acilinden ambulansla alınarak, helikopterle Amerikan Hastanesi'ne nakli sağlanmıştır."

Mustafa Koç kimdir?
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı
Mustafa V. Koç, Koç Ailesi’nin 3. Kuşak üyesi ve işadamıdır. ABD’de George Washington Üniversitesi İşletme bölümünden 1984 yılında mezun olmuştur.

Çalışma yaşamına 1984’te Tofaş’ta Müşavir olarak başlayan Koç, Ram Dış Ticaret’te Satış Müdürlüğü ve Satış Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 1992 yılında Koç Holding’e geçerek sırasıyla Başkan Yardımcılığı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerini yürütmüştür. 2003 yılından beri Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yüksek İstişare Kurulu Onursal Başkanı ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Üyesi'dir. Genç Başkanlar Organizasyonu üyesi olup, JP Morgan Uluslararası Konseyi’nde, Rolls-Royce Uluslararası Danışma Kurullarına ve Council on Foreign Affairs Uluslararası Konseyi’nde yer almaktadır. Bilderberg Toplantılarının Yürütme Kurulu Üyesi’dir. 2005 yılında İtalya Hükümeti’nin Cavaliere D’Industria nişanı ile ödüllendirilmiştir.

Mustafa V. Koç, ekonomik ve sosyal kalkınmaya büyük önem veren ve bu alanda World Monuments Fund ve Carnegie Vakfı ile BNP Paribas gibi saygın kuruluşlarca ödüllendirilen Koç Ailesi’nin sosyal ve kültürel yaşama katkılarını hayata geçiren Vehbi Koç Vakfı’nın Yönetim Kurulu ve Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın Mütevelli Heyeti Üyesiydi.

1960 yılında doğan Koç, evli ve iki kız çocuğu babasıdır. Golf , binicilik, havacılık ve scuba ile ilgili alanlarda aktif sporcu olan Koç İngilizce ve Almanca biliyordu. 

Mustafa Koç, Abdülhamid’in subaylarından Nuri Paşa tarafından 1895’te yaptırıldığı Beykoz Kanlıca’daki Nuri Paşa Yalısı’nda oturmaktaydı.