Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı çatısı altında faaliyet gösteren orkestra, 8 Ağustos'taki Budapeşte konserinin ardından 9 Ağustos'ta Eger'de "Osmanlı'nın İzi" temalı konser verecek. Orkestra 10 Ağustos'ta da Pecs'te müzikseverle buluşacak.
Türkiye'deki tüm konservatuvarlardan sınavla seçilen 100 genç müzisyenden oluşan orkestra, Sabancı Üniversitesi'nde eğitimler, provalar, söyleşiler ve çeşitli etkinlikleri kapsayan 18 günlük kamp dönemi geçirdi. Kamp döneminde sosyal çalışma da yapan orkestra üyeleri, Cerebral Palsyli çocuklarla yaptığı farkındalık çalışmasının ardından mini bir konser verdi.

Gençler, Serdar Toker ve Seyran Ataklı'nın "Antik Öğretilerin Işığında Karmik Astroloji" ve psikolog Hasan Arslan'ın "Kahramanın Yolculuğu" söyleşilerine katılırken, "Çapa Sanat Tıbbı" etkinliği ise mesleki hastalıklarına çözüm aranan müzisyenler ve akademisyenleri buluşturdu. Orkestra, Sabancı Üniversitesi Yaz Okulu için bir konser düzenledi.

TUGFO, Avrupa turnesine Macaristan'dan sonra Slovakya, Çek Cumhuriyeti ve Almanya'da devam edecek.

Bu yılki teması "Bayram ve panayır" olan orkestranın repertuvarında Mussorgski'nin "Soroçinski Panayırı" prelüdü, Debussy'nin "İbéria", Stravinski'nin "Petruşka", Bartok’un "Transilvanya Dansları" ve Dvorak'ın "Slav Dansları op. 46"dan seçmeleri yer alıyor. Orkestra, Berlin Young Euro Classic Festivali'nde, Berlin Senatosu'nun TUGFO için besteci ve piyanist Sinem Altan'dan sipariş ettiği "Hafriyat" adlı eseri çalacak.

Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrası, yurtdışı turnelerinde konserlerini izlemeye gelenler dışındaki dinleyici kitlesine, çeşitli klasik müzik radyoları tarafından kaydedilip yayımlanan konserleri ile ulaşıyor.

Önceki yıllardaki turnelerde Bayerischer Rundfunk ve Deutsche Welle'de yayımlanan konserlerin ardından bu yıl Slovak Radyosu, konser kaydını yayımlayacak.

Yurtdışı konserleri ve festivallerde, önde gelen solistlere eşlik eden, önemli orkestralara genç müzisyenler yetiştiren orkestra, bu yıl Avrupa Ulusal Gençlik Orkestraları Federasyonu'na (EFNYO) tam üye oldu.