Turkish Airlines Open’ın 3’üncü kez ev sahipliğini üstlenen Regnum Carya, bu yıl da Avrupa’nın ve Dünya’nın en iyi 78 golfçüsünü ağırladı. Avrupa’nın ilk ve tek tamamı aydınlatılmış golf sahası Carya Golf Club’ta gerçekleşen turnuvanın şampiyonu Justin Rose olurken, başarılı sporcu 1 milyon 166 bin 600 dolarlık büyük ödülün de sahibi oldu. Avrupa’nın para ödülü en yüksek golf turnuvası unvanına sahip Turkish Airlines Open’da sporculara toplamda 7 milyon dolar ödül dağıtıldı. Rose, Antalya’da kazandığı şampiyonlukla birlikte yeniden dünya sıralamasında 1 numaraya yükseldi.
 
Turnuvanın ardından yapılan ödül töreninde Justin Rose'a ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve European Tour CEO’su Keith Pelley verdi. Ödül törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Regnum Carya Onursal Başkanı Fikret Öztürk de katıldı.
 
Turnuva tüm dünyada 500 milyon haneye ulaştı
 
Törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, turnuvanın her yıl çok güzel şekilde organize edildiğini, bu yıl da son deliğe kadar devam eden güzel bir yarış izlediklerini söylerken golfe olan desteklerinin de artarak süreceğini belirtti.
 
European Tour CEO’su Keith Pelley ise Carya Golf Club’un sahasının ve hizmet kalitesinin eşsiz olduğunu belirtirken, “Bu güzel otelin sahibi Fikret Öztürk’e teşekkür ederim” dedi.
 
Son 3 yıldır Turkish Airlines Open Golf turnuvasına başarıyla ev sahipliği yapan Regnum Carya Onursal Başkanı Fikret Öztürk ise, “Turkish Airlines Open hem Türkiye, hem Belek, hem de Regnum Carya’nın dünyaya tanıtılması için eşsiz bir organizasyon. 4 gün boyunca yapılan yayınlarla tüm dünyada toplamda 500 milyon haneye ulaştık. Ülke ekonomisi ve turizm açısından böylesine büyük ve önemli bir organizasyona 3 yıldır ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz” dedi.