ANKARA (AA) - Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz ve beraberindekiler, Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti.

Lekesiz ve beraberindeki heyet, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Mozoleye çelenk bırakılması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından heyet, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Daha sonra heyetle Misak-ı Milli Kulesi'ne geçen Lekesiz, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

Lekesiz, deftere şunları yazdı:

"Aziz Atatürk, şan ve şerefle dolu 170 yıllık mazisiyle, gösterdiğin hedeflere ulaşmak için çağın gerektirdiği insan kaynağı ve donanıma sahip şekilde var gücüyle çalışan emniyet teşkilatı olarak, 171. yıl dönümümüzü kutlamak üzere minnet ve şükran duyguları ile manevi huzurunuzdayız.

Daima güven duyduğun emniyet teşkilatı, kanunlardan aldığı güç ve yüce milletimizden aldığı destekle memleketimizde huzur ve güven ortamını bozabilecek her şeriri ortadan kaldırmak için geçmişte olduğu gibi bugün de aynı azim ve kararlılıkla görev yapmaya devam etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti, teşkilatımızın sağlayacağı huzur ve güven ortamında medeniyet yürüyüşünü daha da güçlendirerek devam ettirecektir. Aziz hatıralarını ve kahramanlıklarını saygıyla anıyor, huzurunda tazimle eğiliyoruz. Ruhun şad olsun."