İSTANBUL (AA) - İstanbul'daki özel bir lisenin öğrencilerinden oluşan "Adroit Androids 6025" takımı, FİRST Vakfı'nın uluslararası robotik yarışmasında ürettikleri robot projelerini tanıtmak üzere ABD'ye gitti.

Atatürk Havalimanı'ndan tarifeli uçakla Teksas'a hareket eden öğrencileri, bazı yakınları uğurladı.

Öğrencilerden Eda Özkabaş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kendi imkanlarıyla hazırladıkları "Dalton" isimli robotlarıyla ABD'deki yarışmada Türkiye'yi temsil etmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Özkabaş, yarışmanın Teksas bölümünde 66 takımın hazırladığı robotlarla mücadele edeceklerini ifade ederek, başarıya ulaştıkları takdirde bir üst seviyeye çıkacaklarını kaydetti.

Yarışma kapsamındaki takımların robotlarına farklı görevler ve konular verildiğine dikkati çeken Özkabaş, "Eskiçağda kaleler ve engeller vardı. Bizim robotumuz o engelleri aşabiliyor. Robotumuz kendi kendini kaldırarak, barfiks çekebilecek konuma geldi. Aynı zamanda topları toplayabiliyor ve atabiliyor. Şu anda bize verilen görevleri tamamlamış durumdayız. Güzel başarılar elde edeceğimize inanıyoruz" diye konuştu

Özkabaş, yarışmanın geleceğin mühendislerinin kendilerini geliştirme, analitik düşünme ve problem çözebilmelerine katkıda bulunduğunu sözlerine ekledi.

Öğrenci kafilesi daha sonra tarifeli uçakla ABD'ye hareket etti.