Mücevher İhracatçıları Birliği başkanı Ayhan Güner, 10-14 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan 42. İstanbul Jewelry Show Mücevher Fuarında dünyanın en önemli ve güçlü alıcılarını ağırlayarak bir ilke imza atacaklarını açıkladı. 

Mücevher fuar takviminin yoğun olmasının da etkisiyle yıllardır dünya çapındaki büyük alıcıların İstanbul fuarına gelmediğini anımsatan Güner, “Ancak son iki yıldır devletimizin de sağladığı destekleri kullanarak doğru isimleri belirledik ve fuara davet ettik. Tüm masraflarını biz karşıladık. Fuarda da çok başarılı sonuç aldık.” dedi. 2015 yılında düzenlenen 2 fuara toplamda 2.500 civarında VIP alıcı davet ederek ağırladıklarını anlatan Güner sözlerine şöyle devam etti:
“Ancak bazı en büyük alıcılar vardı ki onları bir türlü getiremiyorduk. Bu kez gerçekten iddialı bir adım attık. Başta Çin ve Avrupa pazarı olmak üzere dünyanın en büyükleri ilk kez İstanbul’a gelecek. Burada 8.000’den fazla mağazadan oluşan perakende zincirlerinden söz ediyoruz. Toplam ciroları 50 milyar Doları aşan bu firmalarla iş yapacak olan meslektaşlarımız gerçekten çok önemli açılımlara hazır olmalı… Fuarda herkes üzerine düşeni yapmalı. Siyasi taraftan iktidar ya da muhalefet ayırd etmiyoruz, herkesi fuarımıza bekliyoruz. Bütün paydaşlarımızı ve basını yanımızda görmek istiyoruz. Zira bu fırsatı iyi değerlendirmek, mücevher pazarında sürdürülebilir bir başarı için ilk adımı atmak anlamına geliyor.”

Büyük alıcıların sektör için önemine dikkat çeken Güner, “Sadece bir tek alıcının 2.000 mağazası var. Bu durumda eğer ürünleri beğenir ve sipariş verirse bu yüksek hacimli bir ticaret anlamına gelecek” diyerek bu sene mücevher ihracatının kendi rekorlarını kırmasının kendi ellerinde olduğunu anlattı. Fuara katılan firmalara seslenen Güner, “Bu çok önemli bir şans; bunu her biriminiz heba etmeden kullanmak için ne gerekiyorsa yapmalıyız.” diye konuştu.

10-13 Mart 2016 tarihleri arasında düzenlenecek olan fuarın kendileri için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Ayhan Güner, THY ile anlaşma yaparak alıcılar için indirimli bilet sağladıklarını ve acentelerle yapılan anlaşmalarla dünyanın dört bir yanından gelecek alıcıları İstanbul’da ağırlayacaklarını belirtti. Güner, Türkiye çevresinde ve ülkemizde yaşanan bazı olumsuz gelişmelere rağmen 600 VIP davetliyi Türkiye’de ağırlamakla gerçek bir başarıya imza atıldığını sözlerine ekledi.

Türk Mücevheri Haifa Wehbe ile ışıldayacak

Mücevher İhracatçıları Birliği olarak tasarıma büyük önem verdiklerinin altını çizen Güner, bu nedenle AJUR Mücevher ve Takı Tasarım Yarışmasının profilini yükselttiklerini; yarışmada başarılı olan gençlerin uluslararası yarışmalarda da başarılı sonuçlar aldığını belirtti. 2015 yılındaki fuarda 40 tasarımcının özel bir alanda tasarımlarını sergilediğini ve yurtdışına tasarım ihraç ettiklerini söyleyen Güner, bu nedenle AJUR Mücevher ve Takı Tasarım Yarışması ödüllerinin dağıtılacağı final gecesini de tüm fuar katılımcıları için çok değerli bir konserle tamamlayacaklarını söyledi. Dünyaca ünlü Lübnan’lı sanatçı Haifa Wehbe’nin 11 Mart gecesi özel bir konser vereceğini söyleyen Güner, İstanbul Jewelry Show’da yaratacakları fark ile mücevher dünyasının bu sene İstanbul’u konuşacağını söyledi.