ANKARA (AA) - Başkentte 68 yaşında vefat eden Türk halk müziği sanatçısı Bircan Pullukçuoğlu için yıllarca görev yaptığı TRT Ankara Radyosunda tören düzenlendi.

Ankara Radyosu Müdürü Merdan Güven, emekli TRT sanatçısı Pullukçuoğlu için düzenlenen törende, önemli bir sanat insanını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Güven, "Çok üzgünüz. Bir ömrünü türkülere adayan, onu çok güzel sesiyle seslendiren, sadece sanatçılığıyla değil hocalığıyla da örnek olan Bircan ablamızı kaybettik. Kendisine Allah'tan rahmet, siz sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

TRT Müzik Dairesi Başkan Yardımcısı Özgen Gürbüz ise hoca niteliği kazanmış, sanatını çok iyi şekilde yapmış değerli bir insanı kaybetmenin hüznü içinde olduğunu dile getirdi.

Pullukçuoğlu'nun yetiştirdiği öğrencileri temsilen konuşan Okan Murat Öztürk ise hocasını 33 yıldır tanıdığını belirterek, "Gerçek anlamda idealist, heyecanlı, fedakar, özverili, olağanüstü disiplinli ve sorumluluk sahibi birisiydi. Üstün düzeydeki sanat kabiliyetini hocalık kariyeriyle de taçlandırmıştı" diye konuştu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Hastanesi'nde dün akciğer kanseri nedeniyle 64 yaşında vefat eden TRT Müzik Dairesi araştırmacısı ve ses sanatçısı Kahraman Özlü için de tören yapıldı.

Konuşmaların ardından Pullukçuoğlu ve Özlü'nün naaşları, omuzlara alınarak cenaze nakil aracına taşındı. 

Pullukçuoğlu ve Özlü'nün cenazeleri, kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.