Rosatom, bu yıl Saint Petersburg’da bulunan St. Petersburg Politeknik Üniversitesi'nde yüksek lisans programında “Isı Enerjisi” ve “Elektrik Enerjisi” bölümlerinde eğitim almak isteyen Türk öğrenciler için 25 kişilik kota belirledi.

Eğitim sektöründe ülkeler arasındaki etkileşimin geliştirilmesine özel önem veren Rosatom, Rusya Eğitim ve Bilim Bakanlığı ile iş birliği içerisinde ve nükleer alanında uzmanlar yetiştirilmesi hedefiyle her yıl yabancı öğrenciler için eğitim programları gerçekleştiriyor. Bugüne kadar birçok Türk öğrenci, Rusya’daki eğitimlerini başarı ile tamamlayarak mezun oldu.

Saint Petersburg Politeknik Üniversitesi’nde 2019-2021 akademik yılı yüksek lisans programına katılmak için son başvuru tarihi 1 Nisan 2019 olarak duyuruldu. Türk öğrencilerin kariyerleri için büyük bir fırsat oluşturacak olan yüksek lisans programı 1 Eylül’de başlayacak. Programın eğitim dili ise İngilizce olacak.

Tüm eğitim masrafları Rusya Devleti tarafından karşılanacak. Öğrencilere kampüste barınma imkânı da sağlanacak. Ayrıca öğrencilerin, ilk girişlik vizesi, uçak bileti ve havaalanı ulaşım masrafları (yılda bir defa olmak üzere) Akkuyu Nükleer A.Ş. tarafından karşılanacak.

Rusya’da nükleer enerji ve nükleer teknolojiler konusunda eğitim alacak öğrencilere ayda 32 bin rublelik (yaklaşık 500 dolar) burs verilecek.