ANTALYA (AA) - Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, turizmcilere 2016 yılı için genişletilen desteklerin sektöre olumlu yansıyacağını belirterek, verilen destekten dolayı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'a teşekkür etti.
Ayık, yaptığı açıklamada, 2015’in turizm sektörü açısından zorlu geçtiğini belirterek, Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleri sonucu sağlanan desteklerin 2015 istatistiklerine olumlu etkileri olduğunu kaydetti.

Rusya’nın ekonomik ve turizme yönelik yaptırımları ile 2016 yılının daha da zorlu geçeceğine dikkati çeken Ayık, "Bu gelişmeler ışığında yine Kültür ve Turizm Bakanlığımızın girişimleri ile 2015 yılında sağlanan destek 2016 yılı için genişletildi. Bilindiği üzere uçak başına verilen 6 bin dolarlık desteğe başta Avrupa olmak üzere diğer büyük pazarlar da dahil edildi. Ayrıca tur operatörleri ve seyahat acentaları için Kredi Garanti Fonu destekli krediler de yerinde ve olumlu oldu" ifadelerini kullandı.

Bu desteklerin turizm sektörünün daha fazla kayıp yaşamamasına katkı sağlayacağını vurgulayan Ayık, verilen destekler konusunda konaklama ayağı ile ilgili çalışmaların da ivedilikle tamamlanarak otelcilere müjde verilmesini beklediklerini ifade etti.

Ayık, destekler için yoğun çaba gösteren Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’a sektör adına teşekkür etti.