Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkan Yardımcısı Ercan Kahraman’ın ev sahipliğinde Holiday Inn Otel’de gerçekleşen davete TÜGİAD Başkanı Rahmi Çuhacı, Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Yücelen, Genel sekreter Başak Ilısulu, Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı ve Yönetim Kurulu, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak ile Sivil Toplum Kuruluşları Başkanları ve iş  dünyasının önde gelen isimleri katıldı.
Türker Naslı’nın açılış konuşması ile başlayan iftar davetinde birlik, beraberlik mesajları verilirken sevgi vurgusu yapıldı. Naslı, konuşmasında yaklaşan bayramı da kutlayarak,” Ramazan Bayramının barışa ve kardeşliğe, birlik ve beraberliğe vesile olmasını, milli birliğimizin daha da güçlenmesi, İslam âleminde huzur ve barışın tesisi için bir fırsat olmasını diliyoruz. Bu duygularla tüm milletimizin ve İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor; Bayramın ülkemize; Ortadoğu başta İslam âlemine ve tüm insanlığa barış ve huzur getirmesini temenni ediyoruz” dedi.
Sivil Toplum Kuruluşlarının temelinde sevgi barındırdığını ve bu beraberliklerin sevgiyi de pekiştirdiğini söyleyen Veli Sarıtoprak’ın ardından söz alan Rahmi Çuhacı da “ Ramazan ayını barış, mutluluk getiren bir ay olarak biliyoruz. Diğer ayların da böyle geçmesini diliyor ve Ramazan Bayramını da şimdiden kutluyorum” diye konuştu.
Davete ev sahipliği yapan ve Çepaş Gonvarri Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ercan Kahraman da bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek barışın egemen olduğu, paylaşımların daha yoğun yaşandığı, dini inançların, örf ve adetlerin uygulandığı nice mutlu bayramlar yaşama temennisinde bulundu.
Ev sahipliğinden dolayı Ercan Kahraman’a teşekkür ederek söze başlayan Ali Yücelen de Ramazan’da duygu seli yaşandığını ifade etti. Yücelen şunları söyledi:
“Gönülle bir arada olan insanların gönüllerini birleştirerek yaptıkları her aktivite çok önemlidir. STK’lar da git gide önemi artan; farklı, çok renkli düşünce ve fikirlerin aynı çatı altında dostlukla bir araya geldiği yapılardır. Gönül bağı ile toplanan insanlar kendisi gibi düşünmeyen kendisi gibi yaşamayan insanlarla da bir araya gelebiliyor, bazen de eleştiri oklarının hedefi olabiliyor.  İşte bu yüzden Sivil Toplum Kuruluşlarında görev alan insanlar çok şeyden fedakarlık etmiş kahramanlardır. Onları burada görmekten dolayı saygı ve sevgi duyuyor, onları dualarıma katıyorum.”